Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Eurostat: Latvijā pērn bija Baltijā dārgākā pārtika un bezalkoholiskie dzērieni

Latvijā pagājušajā gadā pārtikas produkti un bezalkoholiskie dzērieni bija dārgākie Baltijas valstīs, liecina Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja_ Eurostat _otrdien publiskotie salīdzinošie dati par cenu līmeņiem bloka zemēs 2010.gadā.

Saskaņā ar tiem 2010.gadā mūsu valstī pārtikas un atspirdzinošo dzērienu cenas veidoja 83% no ES vidējā līmeņa, savukārt Igaunijā un Lietuvā šīs preces maksāja lētāk – attiecīgi 81% un 72% no vidējā līmeņa blokā.

Lētāka nekā mūsu valstī pārtika un bezalkoholiskie dzērieni bija arī Slovākijā un Ungārijā (81% no ES vidējā līmeņa), Čehijā (78%), Polijā (70%), Rumānijā (67%) un Bulgārijā (66%).

No jaunajām bloka valstīm Austrumeiropā vairāk nekā Latvijā patērētājiem par pārtiku un atspirdzinošajiem dzērieniem bija jāmaksā tikai Slovēnijā – šajā eiro zonas valstī šo preču cenas pagājušajā gadā veidoja 95% no ES vidējā līmeņa.

Visas ES mērogā dārgākā pārtika un spirdzinošie dzērieni bija Dānijā, kur šo produktu cenas vidējo ES līmeni pērn pārsniedza par 36%. Virs vidējā līmeņa blokā minēto preču cenas bija arī Beļģijā, Vācijā, Īrijā, Francijā, Itālijā, Kiprā, Luksemburgā, Austrijā, Somijā, Zviedrijā un Lielbritānijā.  

No vecajām bloka zemēm viszemākās pārtikas produktu un bezalkoholisko dzērienu cenas bija Portugālē un Spānijā, kur tās veidoja attiecīgi 91% un 94% no ES vidējā līmeņa.

Vidējais cenu līmenis precēm un pakalpojumiem Latvijā pērn veidoja 69% no ES vidējā līmeņa, kas bija augstāks nekā Lietuvā (63%), bet zemāks nekā Igaunijā (75%). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas