Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Finanšu policija sāk kriminālprocesu, lai pārbaudītu LTV izskanējušo informāciju

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē sākts kriminālprocess, kas saistīts ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā publiski izskanējušās informācijas pārbaudi par iespējamām nelikumīgām darbībām, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Kā ziņots, LTV raidījums Aizliegtais paņēmiens šonedēļ vēstīja, ka bijušā VID Finanšu policijas darbinieka Roberta Dirnēna un viņa brāļa Kaspara Aleksandrova radiniekiem pieder ievērojami nekustamie īpašumi un dārgas automašīnas. Naudas izcelsme esot nezināma, un pastāvot aizdomas, ka tā iegūta naudas atmazgāšanas shēmās un, pērkot īpašumus, legalizēta. Dirnēns amatpersonu ienākumu deklarācijā esot pēkšņi uzrādījis ievērojamu naudas summu, ko saņēmis mantojumā no mirušās mātes Lidijas Dirnēnas.

Kriminālprocess sākts 2016.gada 3.februārī par Krimināllikuma 19.nodaļā paredzēto iespējamo noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm, un tā ietvaros ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm tiks pārbaudītas sākotnēji izvirzītās divas versijas.

Pirmā no tām ir saistīta ar pieņēmumu, ka, iespējams, notikusi izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā ar tai sekojošo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Otrā versija, ka līdzekļi, par kuriem iegādāti LTV raidījumā minētie nekustamie un citi īpašumi, ir iegūti, iespējams, izdarot noziedzīgus nodarījumus valsts institūciju dienestā.

Šī kriminālprocesa izmeklēšanu veiks izmeklēšanas grupa četru finanšu policijas izmeklētāju sastāvā. Visas kriminālprocesuālās darbības notiks saskaņā ar Kriminālprocesa likuma normām stingrā uzraugošā prokurora uzraudzībā.

Ņemot vērā izskanējušās informācijas nopietnību un ar to saistīto plašo sabiedrisko rezonansi, Finanšu policijas pārvalde arī turpmāk regulāri informēs sabiedrību par izmeklēšanas gaitu un virzību.

Jau vēstīts, ka saistībā ar pēdējo nedēļu laikā vairākos televīzijas sižetos un raidījumos izskanējušo informāciju par vairāku VID darbinieku iespējamiem pārkāpumiem otrdien, 2.februārī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone ir vērusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu pārbaudīt publiski izskanējušo informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas