Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: godina Ziemassvētku kaujās kritušos latviešu strēlniekus

Sestdien ar dažādiem pasākumiem tiek godināti Pirmajā pasaules karā Ziemassvētku kaujās kritušie latviešu strēlnieki. Šogad 10.janvārī aprit 93 gadi kopš leģendāro Ziemassvētku kauju sākuma.Sestdien Latvijas Kara muzeja filiālē "Ziemassvētku kauju muzejs" bija iespēja apskatīt un iepazīties ar Pirmajā pasaules karā izmatotajiem ieročiem un karavīru ekipējumu, muzeja ēkā izveidota jauna izstāde – "Ziemassvētku kauju piemiņa".

Tāpat Latvijas Kara muzejs sadarbībā ar vēstures rekonstrukcijas klubu "Arsenāls" rīkoja Ziemassvētku kaujās notikušo latviešu strēlnieku uzbrukumu vācu pozīcijām. Muzeja teritorijā autentiskā vietā ir atjaunoti Pirmā pasaules kara nocietinājumi, kurus Ziemassvētku kaujās ieņēma latviešu strēlnieki.

Ziemassvētku kaujās kritušie tiek pieminētas arī citos pasākumos - Babītes pagasta Antiņu kapos sestdien notika piemiņas brīdis, bet Ložmetējkalnā iedegti atmiņu ugunskuri.

"Pieminot Ziemassvētku kaujas un tajās kritušos, atcerēsimies latviešu strēlnieku varonību. Viņi drosmīgi cīnījās, neskatoties uz pretinieka pārspēku un cīņu biedru zaudējumiem. Cīnījās par savu zemi un savu tautu," piemiņas brīdī Antiņu kapos norādījis aizsardzības ministrs Imants Lieģis. Viņš uzsver, ka Ziemassvētku kaujas ir un būs spilgts atgādinājums tam, ka no latviešu strēlniekiem varam mācīties drosmi un izturību, mīlestību pret savu zemi, kas apliecināma ne tikai vārdos, bet arī ar darbiem.

Antiņu kapos notikušajā atceres pasākumā vairāk nekā 50 jaunsargu kandidāti, pieņemot jaunsarga solījumu, tika svinīgi uzņemti jaunsargu rindās, informē Aizsardzības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas