Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: No sestdienas daļa policistu dienesta pienākumus sāks pildīt jaunā dizaina formastērpos

No sestdienas, 1.augusta, Valsts policijas (VP) amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām dienesta pienākumus sāks pildīt jauna dizaina formastērpos, aģentūru LETA informēja VP.

Ņemot vērā, ka pilnīga formas tērpu nomaiņa jāīsteno līdz 2024.gada 1.jūlijam, turpmāk ikdienā policisti būs redzami gan jaunā dizaina, gan arī vecā dizaina formastērpos.

Pēc vairāk nekā 20 gadiem līdz šim ierastās tumšzilās policijas formas pakāpeniski nomainīs uz jaunu, atšķirīgu dizainu. Policijas jaunie formastērpi izceļas ar spilgtām krāsām un spožiem atstarojošajiem elementiem, tomēr tajā pašā laikā, gluži kā jaunā policijas transporta trafarējuma izstrādē, padomāts par to sasaisti ar patriotiskām vērtībām un tradīcijām, uzsvēra policijā.

Prioritāte apgādei ar jaunajiem formastērpiem bija tām policijas struktūrvienībām, kuru dienesta pienākumi saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu, ikdienā esot sabiedrības redzamībā.

Līdz ar to no sestdienas kopumā 978 amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām visā Latvijā būs jau redzamas jaunajos formastērpos.

Jaunie formas tērpi ir mūsdienīgi, kvalitatīvi un vizuāli atšķirīgi no šobrīd esošajiem formas tērpiem. Jaunais formas tērps ir arīdzan funkcionāls - ērts un atbilstošs dienesta uzdevumu pildīšanai Latvijai raksturīgajos klimatiskajos apstākļos, tostarp ilgstošam darbam lietū, akcentēja VP.

Policijas ikdienas formas tērpu komplektu dizains izstrādāts pēc daudzslāņu principa, savstarpēji papildinot komponentu materiālus un tehnoloģijas, kas paaugstina funkcionalitāti un formas tērpa ilgtspēju. Jaunās formas komponentos lietoti augstas redzamības krāsu materiāli.

Formas krāsu salikums sagatavots ņemot vērā funkcionālās un estētiskās normas, kā arī radot vizuālu saderību ar policijas auto jauno marķējumu.

Vienā pilnā komplektā iekļauts termoveļas komplekts, polo krekls ar īsām un garām piedurknēm, vieglā un blīvā auduma bikses, virsjaka, lietus jaka un lietus bikses, ziemas jaka, trīs veidu cepures, šalle, cimdi, modulārā uzkabes veste ar jostu un ekipējuma kabatām un bikšu josta. Amatpersonām patlaban izsniegts jaunā dizaina formas tērpa papildinātais komplekts vasaras sezonai, bet notiek gatavošanās darbi, lai drīzumā izsniegtu arī pilno komplektu.

Iepriekš jaunie policijas dizaina paraugi prezentēti VP 100 gadu jubilejas pasākumā 2018.gada 5.decembrī.

 

Top komentāri

Latvju puika
L
Glīti un civilizēti. Veiksmi pogainajiem urlu šņorēšanā !
Pēteris
P
Vispārēja tendence novākt visu kas tieši simbolizē Latviju. Kā policijā, tā Latvijas hokeja izlasē un tagad jau arī Rīgas Dinamo. 2000 gados boja gods rotāties ar uzrakstu LATVIJA, vai izmantot skaidru, nepārprotamu nacionālo simboliku. Šobrīd : uz mašīnas ne kādas atsauces ar Latviju. Latvijas hokeja izlases tērpu "novadu ģerboņi, tik par labi var asociēties ar Slovākiju, Čehiju vai kādu citu heraldisku valsti, un Dinamo jaunais logo tik pat labi ar 30.gadu Čikāgu. Ejam uz praidisku liberālismu un zaudējam nacionālās vērtības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas