Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

FOTO: Noliktavā pārmarķē derīguma termiņu 30 tonnām veca saldējuma un mīklas izstrādājumu

Salaspils novadā, uzņēmuma Vollers-Rīga noliktavā Lindes notikusi vērienīga uzņēmumam SIA Margotta piederošu Vācijā ražotu saldētu produktu pārmarķēšana. Šajā vietā apturēta aptuveni 30 tonnu saldētu produktu, tostarp saldējuma, kā arī saldētu kulinārijas un mīklas izstrādājumu izplatīšana, portālu Diena.lv informēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Pašlaik notiek produktu šķirošana, taču jau konstatēts, ka lielākajai daļai ir beidzies ražotāja noteiktais derīguma termiņš, atsevišķiem produktiem – pat 2014.gadā, kā arī konstatēta preču pārmarķēšana ar jauniem derīguma termiņiem.

Noliktavu ar vecajiem pārtikas produktiem PVD atklāja pēc tam, kad saņēma sūdzību no kāda patērētāja Latgales pusē, kurš bija iegādājies vecu saldējumu, kas tika tirgots izbraukuma tirdzniecībā no specializēta transporta, kādu parasti izmanto saldētas produkcijas pārvadāšanai. Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka minētie saldētie produkti citās tirdzniecības vietās nav nonākuši.

PVD ir ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu. Sods par preču ar beigušos derīguma termiņu realizāciju ir līdz 700 eiro ar vai bez mantas konfiskācijas.

PVD atgādina – pārtikas produktus jāiegādājas drošās tirdzniecības vietās (ja preces tiek tirgotas no automašīnas, redzamā vietā jābūt izvietotai informācijai par preču izplatītāju), pievēršot uzmanību marķējumam uz produkta iepakojuma, tostarp derīguma termiņam. PVD neiesaka iegādāties pārtikas produktus ar aizdomīgu, labotu vai neskaidru marķējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas