Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Rīgas pilī godina ģimenes, kas palīdz bez vecākiem palikušiem bērniem

"Jau otro gadu Bāreņu svētdienas nedēļā mēs pulcējamies kopā, lai iestātos par bērniem, kuri aug bērnunamos un savas ģimenes vēl gaida. Mēs zinām, ka ģimene ir visdrošākā vide, kur bērniem uzaugt, ģimenē mēs mācāmies attiecības, mēs mācāmies uzticēties, mīlēt un piedot," piektdien, Rīgas pilī uzņemot audžuģimenes, aizbildņus, adoptētājus un viņu atbalstītājus, pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents ar kundzi pateicās visām ģimenēm par bērniem dāvāto sirds siltumu un rūpēm, un pašaizliedzīgo darbu, palīdzot bērniem uzaugt. Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze īpaši cildināja trīs stipras Latvijas ģimenes, kuru mājās patvērumu un mīlestību raduši daudz audžubērnu. Valsts prezidenta un Ivetas Vējones pateicības rakstus saņēma Inese un Pēteris Kaļvas, Marija Pupiņa un Aldis Vītiņš, un Ārija un Jānis Martukāni.
 
Prezidenta kundze aicināja domāt par bērniem, kuri savas pirmās dzīves dienas un gadus pavada zīdaiņu bērnunamos. "Vairāk nekā 200 mazulīši vecumā līdz trim gadiem aug četrās sienās savās gultiņās pilnīgā izolētībā un vientulībā. Katram bērnam ir jādod iespēja izaugt ģimeniskā un mīlošā vidē. Un pirmkārt – šiem mazulīšiem!" sacīja Valsts prezidenta kundze, aicinot Latvijai tās simtgadē 2018. gadā sarūpēt brīnišķīgu dāvanu – ģimenes visiem zīdaiņiem un mazulīšiem. 
 
Labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) klātesošos iepazīstināja ar valsts iecerētajiem atbalsta pasākumiem, lai ģimenēm būtu lielākas iespējas bez vecākiem palikušiem bērniem palīdzēt.

"Apzinoties šīs jomas atbildību, budžeta projektā tuvāko trīs gadu laikā ik gadu no valsts budžeta iekļauti gandrīz pieci miljoni eiro. Tāpat esmu izvirzījis par mērķi turpināt strādāt pie citiem iespējamiem risinājumiem, kas jūtami uzlabotu audžuģimeņu ikdienu un veicinātu arvien jaunu ģimeņu veidošanos. Mums visiem ir viens mērķis – palīdzēt bērnam izaugt ģimeniskā vidē," uzsvēra Jānis Reirs.
 
Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis savā uzrunā aicināja veidot tādu valsti, kurā nebūtu iespējams rasties bāreņiem. "Ir jāstiprina ģimenes vērtības un apzināšanās, ka katrs cilvēks ir pēc Dieva līdzības radīts un tāpēc ir vērtība. Ir jāstrādā pie ekonomiskās izaugsmes un jāsakārto likumdošana, jo uz bāreņiem nevar ietaupīt. Būs tikai dārgāk. Tas viss ir jādara un vēl daudz vairāk," sacīja Sproģis.
 
Cildinot ģimenes, kas palīdz bērniem uzaugt, kā arī iestājoties par tiem 1470 bērniem, kas šobrīd aug bērnunamos, Renārs Kaupers un grupa Latvian Voices, kā arī puiši no grupas Olas dāvināja muzikālus priekšnesumus.
 
Valsts prezidents un Iveta Vējone Bāreņu dienai veltīto tikšanos rīko ar mērķi pateikties ģimenēm, kuras savās mājās uzņem bez vecāku gādības palikušos bērnus, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību teju pusotram tūkstotim bērnu, kas aug bērnunamos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas