Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģirģens no Ķuža gaida plānu policijas darba uzlabošanai

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzdevis Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim tuvākajā laikā prezentēt plānu, kā tiks uzlabots policijas darbs, īpaši - kā tiks panākta izmeklēšanas kvalitātes celšana, trešdien vēsta TV3 Ziņas.

"Ja šie procesi nemainīsies un man neradīsies pārliecība, ka procesi uzlabojas, ir scenāriji," viņš sacīja, minot, ka pirmais ir darba attiecību pārtraukšana, bet otrais - Valsts policijas vadības rotācija. Viņš piebilda, ka policijā ir vismaz trīs ģenerāļi - nākamais var pildīt amata pienākumus. "Nav nekādu problēmu," viņš pauda.

LETA iepriekš vēstīja, ka neapmierināts ar vairāku kriminālprocesu izmeklēšanas gaitu, iekšlietu ministrs tuvākajā laikā solīja tikties ar Valsts policijas vadību un pieļāva, ka pēc tās būs jāpieņem virkne sāpīgu lēmumu.

Intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma Ģirģens sacīja, ka ir neapmierināts ar vairāku krimināllietu izmeklēšanas dinamiku, kā piemērus minot Kuldīgā notikušā ugunsgrēka un Mārupes novadā nošautā advokātu un bijušā tiesneša Ulda Bērziņa lietas.

"(..) Tomēr manai neapmierinātībai ir medaļas otra puse, jo saprotu, ka ir izteikts izmeklētāju trūkums un man nav resursu, lai spētu darbā piesaistīt profesionāļus," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka 20.jūlija vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris.

Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā Mārupes novadā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un sākuši aplaupīt māju. Kad ieradies Bērziņš ar sievu, maskās tērpušies noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča raidījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Policija atzinusi, ka notikušais ir ārkārtējs gadījums. Tāpat šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā. Latvijā gan kopumā laupīšanu skaits samazinās.

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018.gada 30.maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Tāpat 17.jūlijā Ģirģens uzdeva veikt policijai intensīvu izmeklēšanu par gadījumu, kad Kuldīgas novadā naktī, iespējams, aizdedzināta Kuldīgas rajona prokuratūras prokurora, bijušā Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieka Ginta Mežiņa automašīna.

Pirms diviem mēnešiem Kuldīgas vecpilsētā notika līdzīgs noziedzīgs nodarījums, kad tika ļaunprātīgi aizdedzinātas divas uzņēmēja Roalda Ciņa ģimenei piederošas automašīnas. Pašvaldība sniedza Valsts policijai videonovērošanas kameru ierakstus, lai palīdzētu nozieguma izmeklēšanā.

 

Top komentāri

Sokrāts
S
Ķuzim jāiet pelnītā atpūtā. Pārmaiņa novērš iesērēšanu darbā.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
krieviem traki bail no aizsargiem ...?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas