Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gripa strauji izplatās; viens pacients miris

Aizvadītajā nedēļā Latvijā vairākiem desmitiem cilvēku reģistrēta klīniski apstiprināta gripa, un viens pacients no tās miris, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija.Aizvadītajā nedēļā ārstniecības iestādēs gripa apstiprināta vidēji 32 pacientiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Par gripas gadījumiem aizvadītajā nedēļā ziņojuši gan ģimenes ārsti, gan slimnīcas - pie ģimenes ārstiem reģistrēti 35 klīniski apstiprināti gripas gadījumi, slimnīcās ar gripas diagnozi ievietoti 32 pacienti, savukārt ar diagnozi "gripas izraisīta pneimonija" slimnīcā ievietoti pieci pacienti.Gripas gadījumi reģistrēti vairākās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī. Saņemts paziņojums par vienu nāves gadījumu slimniekam ar laboratoriski apstiprinātu gripu. Slimnieks nebija vakcinējies pret gripu. Epidemiologi atgādina, ka gripa ir nopietna elpceļu infekcija, kas var izraisīt smagas komplikācijas un pat nāves gadījumus.SPKC epidemioloģe Raina Nikiforova skaidro, ka pašlaik vairāki rādītāji liecina par gripas intensitātes pieaugumu un plašāku izplatību. Tādēļ tagad gripas profilakses pasākumu ievērošana ir īpaši svarīga.Lai novērstu citu cilvēku inficēšanos vai izvairītos no smagas gripas norises, epidemiologi iesaka sekot līdzi savam veselības stāvoklim un, parādoties pirmajām gripas pazīmēm, doties pie ārsta vai palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu pa telefonu. Svarīgi būtu sekot arī savu bērnu veselības stāvoklim un neļaut saslimušiem bērniem apmeklēt izglītības iestādes.Gripai atšķirībā no citām elpceļu infekcijām raksturīgs straujš sākums - stipras galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, nespēks, kaulu laušanas sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss klepus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas