Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gulbenes novada domes amatpersonu KNAB vaino krāpšanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien aizturēja Gulbenes novada pašvaldības amatpersonu un kādu komercuzņēmuma valdes locekli par krāpniecisku darbību veikšanu saistībā ar pašvaldības iepirkumu, valstij radot zaudējumus 7 218 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Jau ziņots, ka uz izmeklēšanas laiku no amata ir atstādināts Gulbenes novada domes izpilddirektors Māris Danieks, laikrakstam Dzirkstele apstiprinājusi novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa.

Izpilddirektors atstādināts no amata, pamatojoties uz KNAB atsūtītu dokumentu. Atsūtītajā dokumentā nekādi citi apstākļi par pašu lietu neesot bijuši minēti, ziņo aģentūra BNS.

Patlaban KNAB rīcībā esošo pierādījumu kopums liecina, ka Gulbenes novada amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli un pildot amata pienākumus, un komercuzņēmuma valdes loceklis ilgā laika posmā, grupā pēc iepriekšējas vienošanās ar divu komercuzņēmumu amatpersonām, saistībā ar Gulbenes pašvaldības iepirkumu veica krāpnieciskas un citas pretlikumīgas darbības, radot zaudējumus valstij vismaz 7 218 latu apmērā.

KNAB izmeklētājs pašvaldības amatpersonu un komercuzņēmuma valdes locekli atzina par aizdomās turētajiem noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 177.panta otrajā daļā un 275.panta otrajā daļā.

Patlaban kā drošības līdzeklis aizdomās turētajiem ir noteikts aizliegums tuvoties noteiktām personām, turklāt pašvaldības amatpersonai – arī aizliegums pildīt amata pienākumus pašvaldībā.

Kā vēstīts, ka otrdien Gulbenes novada domē ieradās KNAB. S.Daudziņa skaidroja, ka pārbaude notika saistībā ar Gulbenes kultūras centra renovāciju. Tika pratināti novada domes darbinieki.

Dzirkstele, atsaucoties uz Gulbenes 11.kanālu, ziņoja, ka KNAB uz laiku aizturēja M.Danieku, kurš ceturtdien vakarā bija jau atbrīvots, kā arī SIA RCI pārstāvi Sandi Brekti. KNAB veicis pārbaudi ne tikai novada domē, bet arī citās vietās. Pārbaude esot ilgusi gandrīz līdz pusnaktij. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas