Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dzīvnieku brīvība protestā pret Rīgas cirka sadarbību ar cietsirdīgu dresētāju

Biedrība Dzīvnieku brīvība šajā nedēļas nogalē rīko protesta akcijas pie Rīgas cirka, nosodot cietsirdību pret dzīvniekiem cirka izrādēs. Kā portālu Diena.lv informēja  biedrībā, protests ir "pret Rīgas cirka ieilgušo sadarbību ar cietsirdībā pret dzīvniekiem pieķerto pērtiķu dresētāju Natāliju Berežko". Piketi tiek rīkoti pirms Rīgas cirka jaunās programmas Trīs burvju ūdens lāses izrādēm, kurās uzstājas minētā dresētāja un tiek izmantoti savvaļā sagūstīti lāči.

"Skumji, ka pat Ziemassvētkos – ģimenes un saticības svētkos – Rīgas cirks turpina algot vardarbīgu dresētāju, kura nesen pieķerta nežēlīgi un sistemātiski piekaujot tos pašus pērtiķīšus, ar kuriem viņa šobrīd uzstājas Rīgas cirkā," norāda Dzīvnieku brīvības valdes locekle Katrīna Krīgere. "Cilvēkiem nav pieņemama cietsirdība pret dzīvniekiem, kuru, apslēptu zem svētku dekorācijām un jautras mūzikas, skatītājiem cenšas pārdot Rīgas cirks."

Jau ziņots, ka Latvijā par dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkā iestājas arī sabiedrībā pazīstami inteliģences pārstāvji, paužot savu viedokli kustības Par cilvēcīgu cirku tīmekļa vietnē. Tajā ikviens var parakstīties pret dzīvnieku izmantošanu cirkā un aicināt Kultūras ministriju reformēt tās pakļautībā esošo kultūrvēsturiski nozīmīgo iestādi VSIA Rīgas cirks tādā veidā, lai tajā netiktu ieslodzītas un paverdzinātas dzīvas būtnes.

Šī gada oktobrī LTV1 raidījums Kultūršoks atklāja, ka Rīgas cirks algo dresētāju Natāliju Berežko, kuras cietsirdīgā izturēšanās pret dzīvniekiem pirms dažiem gadiem ir fiksēta video. Lai gan Natālijas Berežko dzīvnieku dresūras metodes ir raisījušas plašu Latvijas sabiedrības sašutumu un protestus, VSIA Rīgas cirks neplāno pārtraukt sadarbību ar dresētāju un tagad nolīdzis viņu arī jaunajā Ziemassvētku programmā, informē biedrība.

Ņemot vērā zinātnieku un veterinārārstu atzinumus par nenovēršamām dzīvnieku labturības problēmām cirkos, daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkos jau ir aizliegta. Arī Latvijā ir uzsākti pirmie soļi ceļā uz savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkos – Pārtikas un veterinārais dienests ir rosinājis veikt attiecīgas izmaiņas Dzīvnieku aizsardzības likumā un Zemkopības ministrija ir izveidojusi darba grupu likuma grozījumu izstrādei. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas