Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lidojošais cietoksnis un cita tehnika Saber Strike viesu dienā

Pirmdien, 13.jūnijā, Ādažu poligonā norisinājās mācību Saber Strike viesu un mediju diena, kuras laikā klātesošajiem tika demonstrētas militārās tehnikas un karavīru spējas, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Viesi varēja vērot Lielbritānijas vadīto uzbrukuma un aizstāvības uzdevumu, kurā uzbrukuma uzdevumu veica Polijas rota ar kājnieku kaujas mašīnām Rosomak, bet aizstāvības uzdevumu pildīja Norvēģijas vieglo kājnieku rota.

Savukārt ASV vadītajā uzbrukuma vingrinājumā piedalījās Lielbritānijas rota, kaujas atbalstu sniedza no Norvēģijas atvestie tanki Abrams, tuvā gaisa atbalstu nodrošināja lidmašīnas A-10 , kaujas helikopteri Apache un par lidojošo cietoksni dēvētais bumbvedējs B-52.

Pasākumu apmeklēja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī ASV armijas Eiropā komandiera vietnieks ģenerālmajors Timotijs Makgīrs, Mičiganas pavalsts Nacionālās gvardes komandieris ģenerālmajors Gregorijs Vadnaiss, mācību komandieris no ASV brigādes ģenerālis Bleiks Ortners un citas augstas amatpersonas.

"Esmu ļoti gandarīts, ka mācībās Saber Strike mēs varam trenēt spēju koordināciju – ar katru gadu mācības kļūst arvien plašākas un sarežģītākas. Latvijas karavīri šajās mācībās var uzlabot savas spējas strādāt starptautiskā vidē un nostiprināt mūsu valsts pašaizsardzības spējas," pauda Graube.

Mācībās, kas Ādažu poligonā norisinās no 11.jūnija līdz 21.jūnijam, piedalās 2100 karavīru no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas