Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Indijas uzņēmēji Latvijā nāk brašā solī

Visai interesantā formā attīstās Latvijas un Indijas sadarbība. Pagājušajā nedēļā Rīgā viesojās Indijas uzņēmēji, kas pēta nekustamā īpašuma tirgu, un piektdien, Indijas vēstniekam klātesot, svinīgi tika atklāts Latvijas – Āzijas Tirdzniecības kameras birojs Rīgā. Skaidrības labad jāpiebilst, ka ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) tam nav pilnīgi nekāda sakara. 

Jaunatklātajam birojam dots ambiciozs nosaukums, kas liek domāt, ka mazā Latvija atradusi piemērotu smagsvaru, ar ko aizstāt Krievijas tirgu. Tomēr tā nav. Pagaidām teju no 50 Āzijas valstīm interesi par biroju izrāda tikai Indija. Pēc sarunām var secināt, ka tieši Indijas puse bijusi tā, kas mudinājusi dibināt jauno Tirdzniecības kameru Latvijā. Pagaidām tās galvenā interese ir nekustamie īpašumi. 

Brīdī, kad Diena sazvanīja nekustamo īpašumu kompānijas Latio valdes locekli Aldi Riekstiņu, viņš ar Indijas uzņēmējiem apskatīja Skanstes mājas. "Mājvieta cilvēkiem ar augstām dzīves kvalitātes prasībām," izlec sauklis Skanstes māju tīmekļa lapā. Tur var atrast teju visu informāciju, izņemot cenas. Sludinājumu portāls ss.lv atklāj vairāk. Ne tikai to, ka, piemēram, simt kvadrātmetru dzīvoklis Skanstes mājās Grostonas ielā 21 maksā 265 tūkstošus eiro, bet arī to, ka "dzīvoklis der priekš uzturēšanās atļaujas noformēšanas".  

Riekstiņš ar Dienu runā laipni, tomēr atzīst, ka īsti laika sarunām neesot. "Divi no indiešiem Eiropā jau kaut ko ir darījuši, tirdzniecības vietas ir atklātas gan Lietuvā, gan Vācijā. Tagad viņu interese ir par Latviju," skaidro Latio pārstāvis. Indijas uzņēmēji piedalījušies BT1 rīkotajā modes un tekstila izstādē, guvuši daudz kontaktu un sapratuši, ka Eiropas tirgus viņiem ir interesants. Interesi investēt nekustamajā īpašumā Indijas pārstāvji izrādījuši jau maijā, kad uz galvaspilsētu Deli bija devusies Latvijas uzņēmēju delegācija. "Viņus interesē ne tikai īpašumi, bet arī ražošana, metālapstrāde un kokapstrāde. Indijā ir maz koku, tāpēc mūsu koki un jau gatavā to produkcija ir spējusi pievērst viņu uzmanību," atklāj Riekstiņš. Sadarbība ar Indiju notikšot trijos virzienos – investīcijas nekustamajos īpašumos, ražošana un tirdzniecība, kā arī studentu apmaiņa.  

Indiešu atvērtajā birojā darbojas vietējie. Biroja vadītājs Arnis Kauliņš Dienai atklāj, ka Indijas uzņēmēji pārstāv apmēram 40 kompāniju un gatavojas piedalīties arī šogad gaidāmajā BT1 pārtikas izstādē.

Visu Aļonas Zanderes rakstu Indijas uzņēmēji Latvijā nāk brašā solī lasiet pirmdienas, 3.augusta laikrakstā Diena!

Top komentāri

Kanādas latviete
K
Tikai ne indiešus! Viņi jau pilnībā pārņēmuši Kanādu, Latviju arī gribat atdot? Atbrauc viens, pēc tam visa 20 vai 30 cilvēku ģimene. Viņi neintegrējas, bet staigā savos nacionālajos aizkaros un turbānos. Drausmīgi skopi. Tur, kur viņi apmetas, kultūra iznīkst, jo taupa uz visu, iet gulēt ar tumsu, neko nepērk. Kanādā viņi pārņēmuši visus taksometrus, visas degvielas uzpildes vietas, visas ātrās ēstuves un moteļus, visas aptiekas un zāļu tirdzniecības vietas, visas audumu tirdzniecības vietas. 10 ģimenes samet naudu, nopērk 1 māju, tad dzīvo tur kādi 50 cilvēki. Visi strādā, nopērk otru māju, un tā, kamēr visā apkaimē tikai indieši vien, jo viņiem ģimenēs ir pa 10 bērniem. Kanādā ir jau daudz rajonu un pilsētu, kur vairs balto nav, tikai indieši. Tas ne pārāk ilgā laikā.
Paa
P
Atdot eedinaashanu turkiem, kjiiniehiem un prechu veikalus indieshiem. Dariits..
lellde
l
Nu ja vel te indiesu bars,kuri tik prot cakaret smadzenes,cigani paliek cigani!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas