Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pobeda Confectionery Ventspils fabrikā ražoto šokolādi sākotnēji eksportēs uz ASV

Ventspilī trešdien atklātajā Krievijas šokolādes fabrikas Pobeda Vkusa filiālē ražoto šokolādi izdevīgo muitas noteikumu dēļ sākotnēji plānots sūtīt galvenokārt uz ASV tirgu, aģentūrai LETA atzina uzņēmuma Pobeda Confectionery līdzīpašniece Olga Muravjova.

"Ventspils ražotne pagaidām būs vienīgā Baltijā, šeit ražoto šokolādi eksportēsim uz ASV, kur mums jau ir virkne klientu. Arī no Krievijas rūpnīcas liela daļa eksporta paredzēts tieši ASV tirgum, taču mazākas muitas nodevas un arī labvēlīgāka nodokļu vide ir priekšnosacījums, lai eksports no Latvijas būtu izdevīgāks. Pērn atklājām arī pārdošanas filiāles arī Lietuvā un Igaunijā, bet ražošana plānota tikai Latvijā," sacīja Muravjova.

Savukārt Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs atklāšanas pasākumā norādīja, ka jaunatklātā rūpnīca ir signāls citiem investoriem par joprojām pateicīgu biznesa vidi Latvijā.

"Ventspils rūpnīca ir signāls, ka Latvijā gaida Krievijas investorus, ļaujot viņiem atsperties startam gan Eiropas, gan citu valstu tirgos. Šī ir 21.gadsimta kompānija, kurai ir ievērojamas attīstības iespējas," sacīja vēstnieks.

Tikmēr SIA Pure Chocolate vadītājs Pēteris Žimants aģentūrai LETA atzina, ka jaunais uzņēmums konkurenci vietējā tirgū nesaasinās.

"Nesaskatu konkurentu, bet gan sadarbības partnerus. Esam konsultējuši viņus iekārtu uzstādīšanā, citās tehniskās niansēs un zinām, ka fabrikai ir ļoti modernas iekārtas. Tomēr vietējam tirgum tiek plānots ražot nelielu daļu, līdz ar to pārējiem tirgus spēlētājiem nevajadzētu uztraukties," sacīja Žimants.

Kā ziņots šodien ar pilnu jaudu sāk strādāt Krievijas šokolādes fabrikas Pobeda Vkusa filiāle Ventspilī Pobeda Confectionery.

Kā iepriekš atzina uzņēmuma līdzīpašnieks Andrejs Muravjovs, darbības pirmajā gadā plānots saražot vairāk nekā 10 000 tonnu šokolādes tāfelīšu, no kurām vairāk nekā 70% eksportēs.

"Muitas nodevas apgrūtina šokolādes piegādi no Krievijas uz ES. Tādēļ tika pieņemts lēmums būvēt rūpnīcu tieši Latvijā, lai tā būtu placdarms ES tirgum. Ventspils filiālei izvēlējāmies labāko tehniku, kas ļauj strādāt augstākajā līmenī, garantējot visaugstāko kvalitāti un produkcijas drošību. Esam pirmā Krievijas konditorejas fabrika, kas atklāj ražotni Eiropā, un rūpnīcas izveide Latvijā mums ir ļoti nozīmīgs solis," sacīja Muravjovs.

Tāpat viņš norādīja, ka pērn gada nogalē Latvijā atsevišķos veikalos jau tika tirgoti Pobeda Confectionery produkti, no kuriem populārākā ir klasiskā melnā šokolāde, kā arī bezcukura šokolāde ar stēviju. Norisinās aktīvas sarunas ar vadošajām lielveikalu veikalu ķēdēm par šokolādes izplatīšanu tajās, un sagaidāms, ka produkcija veikalu plauktos varētu nonākt līdz ar Ventspils rūpnīcas atklāšanu.

Darbības pirmajā posmā Ventspils rūpnīcā strādās 25 cilvēki, bet Rīgā tirdzniecības jomā tiks nodarbināti vēl desmit darbinieki. Līdz ar ražošanas jaudas pieaugumu darbinieku skaits tiks palielināts līdz 75.

Ražotnes ēku Ventspilī Pobeda Confectionery nomā no Ventspils brīvostas pārvaldes.

Kā ziņots, Pobeda Confectionery šokolādes fabrikā Ventspilī sākotnēji ieguldīja aptuveni 4,75 miljonus eiro. Savukārt otrajā posmā plānotas vēl 9,5 miljonu investīcijas. Ražošanas jauda, sākot darbību Ventspilī, būs 1080 tonnas šokolādes izstrādājumu gadā.

2000.gadā dibinātā kompānija Pobeda Confectionery ir viena no lielākajām Krievijā. Tā atrodas Maskavas pievārtē 35 000 kvadrātmetru platībā un nodarbina vairāk nekā 900 darbiniekus. Galvenā produkcija - šokolādes konfektes, tāfelītes un trifeles - tiek eksportēta uz 20 valstīm.

SIA Pobeda Confectionery dibināta 2014.gada 1.aprīlī Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, tas pieder trīs Krievijas pilsoņiem - Andrejam, Vitālijam un Olgai Muravjoviem, liecina Firmas.lv informācija.

Top komentāri

Redziet!
R
Šokolādes tāfelīšu tirgus ir pilns. Ja šī fabrika būtu tik gudra un atsāktu ražot PSRS laiku garšas un sastāva Rudzupuķi; Ruma; Kumelīti; Baltiku; Sarkano; Rēbusu; Nu, atņem; Kara-kumu; Dienvidnakti; Citronu; Pilotu; Melodiju; Stratostatu; Ananāsu un daudzas citas, tad Laima drīz bankrotētu, jo -piemēram tas mēsls, kas šodien Rudzupuķe saucas, ir tikai Rudzupuķes KARIKATŪRA.
EGR
E
Kopš " Laimu " krievijas investori SIA Food Union šokolāde un šokolādes izstrādājumi nav ēdami. Lasiet, no kā tas viss ir izgatavots un padomājiet par savu, tuvinieku un bērnu veselību. Pērkat šos izstrādājumus un dāviniet tos savam ienaidniekam! Nosaukums ir tiešām katatsrofa - Pobeda lienošai okupācijai jo latviešiem nav mugurkaula.
Pozitīvais sadists
P
Teroristu konfekšu ražotne ar nosaukumu, ko nevienā normālā valstī neļautu piereģistrēt, jo tas pilnībā atbilst aizliegtajai komunisma simbolikai un ir politiski izaicinošs. Tad jau latviešiem tagad jāver vaļā uzņēmumi ar nosaukumiem "16.marta konditoreja", "Antikrieviskās tortes" "Gott Mit Uns", "Sieg Heil", "Sitīsim tos utainos", "Russische schweine kaput" - pamēģiniet, vai šajā komunistčekistu valstī LPSR ļaus tādus piereģistrēt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas