Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irākā dienošos Latvijas karavīrus pārvietos uz Kuveitu

Tāpat kā Dānija, arī Latvija savus sešus Irākā dienošos karavīrus pārvietos uz Kuveitu, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs atgādināja, ka Dānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku no Irākas uz Kuveitu pārvietos lielāko daļu no tur izvietotajiem karavīriem. Tas nozīmē, ka līdz ar dāņiem uz Kuveitu tiks pārvietoti Dānijas kontingenta sastāvā dienošie seši Latvijas karavīri. Viņi patlaban mājās neatgriezīsies, bet uzturēsies šajā Tuvo Austrumu valstī.

Šāds lēmums pamatots ar vairākiem apsvērumiem - gan drošības dēļ, gan arī ar to, ka patlaban jebkāda veida Irākas spēku apmācības Irākā uz nezināmu laiku ir pārtrauktas.

Minētais nenozīmē, ka tiek pārtraukta Latvijas dalība starptautiskajā operācijā pret teroristisko organizāciju Daesh (Islāma valsts) Irākā. "Latvija atbalsta ASV un turpinās atbalstīt ASV vadīto koalīciju. Kas attiecas uz Latvijas karavīru atgriešanos atpakaļ Irākā, tad ar sabiedrotajiem tiks vērtēta tālākā drošības situācija," uzsvēra Pabriks.

Dānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku no Irākas uz Kuveitu pārvietos lielāko daļu no tur izvietotajiem 130 karavīriem, trešdien paziņoja Dānijas premjerministre Mete Fredriksena.

Aptuveni 30 līdz 40 dāņu karavīri paliks aviobāzē Ainasadā Irākas provincē Anbārā, bet pārējie tiks pārcelti uz kaimiņvalsti Kuveitu.

Uz ASV armijas un koalīcijas spēku izmantoto aviobāzi Ainasadā Irākas provincē Anbārā trešdienas rītā Irāna izšāva 17 raķetes. Bāzē izvietoti 130 dāņu karavīri un Dānijas kontingentā dien arī seši Latvijas karavīri.

Top komentāri

Akbars
A
Nāvi okupantiem.
Kas
K
Seši muļķi kuri pelna labu algu par neko .
???
?
Ko Latvijas karavīri dara Kuveitā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas