Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Izdota grāmata par drošas vides radīšanu bērniem

Ņemot vērā augsto bērnu traumatismu Latvijā, portāls mammamuntetiem.lv sadarbībā ar Veselības ministriju nācis klajā ar grāmatu par bērnu drošību _Kā nosargāt sava bērna dzīvību. _Latvija Eiropas Savienības valstu vidū jau vairākus gadus saglabā pirmās pozīcijas bērnu traumu un nāves gadījumu skaita ziņā, turklāt pērnā gada vasarā bērnu traumu skaits pat ievērojami pieaudzis.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) vien ieradušies par 600 bērniem vairāk nekā pērn, norāda portāla mammamuntetiem.lv pārstāvji. Portāls uzsver, ka dažādi sadzīvē gūti ievainojumi un nelaimes gadījumi Latvijā ir galvenais bērnu nāves cēlonis. Turklāt mediķu un Pasaules Veselības organizācijas pētījumi norāda, ka vairāk kā pusē gadījumu bērni traumas guvuši mājās. “Bērnu nāvi un dažādos ievainojumus mēs, vecāki, varam novērst, ja vien zinām lielākos riskus, kas apdraud mūsu bērnus. Daudzus bīstamos momentus mēs pat neiedomājamies, piemēram, ka Latvijā iecienītais, krāšņais istabas augs dīfenbahija ir ļoti indīgs un ka mazās baterijas, ko plaši izmanto rotaļlietās, norītas pat apdraud bērna dzīvību. Būtu ļoti vērtīgi, ja ārsti jaunajiem vecākiem atcerētos pastāstīt par bērnu drošības tematiku,” pavēstīja Inga Akmentiņa-Smildziņa, ģimenes portāla mammamuntetiem.lv vadītāja un grāmatas autore.Grāmatu par drošas vides radīšanu bērniem atkārtoti izdevusi Veselības ministrija sadarbībā ar portālu mammamuntetiem.lv. Izdevumā vienkāršā veidā aprakstīti iespējamie riski, kas var apdraudēt bērnu drošību un ietvertas pamācības, kā rīkoties nelaimes gadījumos.

“Atkārtoti izdodot šo grāmatiņu, mēs īpaši ceram, ka tajā ietvertās zināšanas saņems jaunie vecāki un tie topošie vecāki, kuri gatavojas mazuļa ienākšanai ģimenē,” norādīja veselības ministre Ingrīda Circene.

Grāmatas atkārtoto izdevumu, kuru izdevēji piedāvā vecākiem iegūt bez maksas, papildinājuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālisti, tajā iekļauti arī astoņi 8 jauni krāsojami zīmējumi.

Izdevumā informāciju snieguši daudzi Latvijā atzīti mediķi un savas nozares speciālisti, tostarp Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe Ilze Kreicberga, BKUS Bērnu ķirurģijas klīnikas vadītājs, profesors Aigars Pētersons un bērnu ķirurgs traumatologs Jānis Upenieks, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes ārsts, sertificēts pirmās palīdzības pasniedzējs Roberts Fūrmanis un citi.

Grāmatu bez maksas iespējams saņemt portāla mammamuntetiem.lv redakcijā Rīgā, Brīvības ielā 40, kā arī lejuplādējot izdevumu portāla mājas lapā. Bezmaksas eksemplāri nogādāti arī pie daudziem Latvijas ģimenes ārstiem un dzemdniecības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas