Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš mudina iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19

Vakcinācija pret Covid-19 ir svarīga, lai iegūtu imunitāti pret šo vīrusu, tāpēc Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties bezmaksas vakcinācijai pret Covid-19, pirmdien masu mediju pārstāvjiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis uzsvēra, ka sabiedrības interesēs ir pēc iespējas ātrāk iziet no Covid-19 krīzes, bet izejai ir "vieni galvenie vārti" - vakcinācija.

"Aicinu ikvienu pieteikties uz bezmaksas vakcīnu. Process ir vienkāršs, ātrs un bez maksas. Latvijā ir ap 800 vakcinācijas punktu - gan ģimenes ārstu praksēs, gan lielākos vai mazākos vakcinācijas centros. Vakcinācija ir svarīga, lai iedzīvotāji iegūtu imunitāti un nesaslimtu," pauda Kariņš.

Viņš atzina, ka Latvija vakcinācijas ziņā atpaliek no citām Eiropas valstīm, vienlaikus viņš ar gandarījumu novērtēja, ka Latvijā nedēļā pret Covid-19 tiek vakcinēti teju 100 000 iedzīvotāji. "Šis temps ir jātur un tad varēsim iziet no krīzes, tas ir pilnīgi skaidrs," uzsvēra premjers.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim ievadīts vairāk nekā pusmiljons vakcīnu pret Covid-19 devu, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Līdz svētdienai ieskaitot vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā ir saņēmuši vismaz 386 417 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēgusi 114 151 persona. Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Atbilstoši CSP datiem Latvijā 2021.gada marta sākumā provizoriski bija 1,889 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 20,46% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu pabeiguši 6,18%.

Kopumā Latvijā līdz svētdienai ieskaitot veiktas vismaz 503 189 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Saskaņā ar patlaban apkopotajiem NVD datiem, aizvadītajā nedēļā pret Covid-19 sapotēts 95 651 cilvēks, kas jau ir vairāk nekā jebkurā citā pilnā nedēļā iepriekš, tuvojoties mērķim nedēļā vakcinēt vismaz 100 000 cilvēku. Piemēram, nedēļā no 3.maija līdz 9.maijam kopumā tika sapotēti 81 437 cilvēki, bet nedēļu pirms tam - 60 612 cilvēki. Kopš aprīļa sākuma katru nedēļu pret Covid-19 tiek sapotēts arvien lielāks skaits cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas