Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kompensācijās par bakteriālo iedegu izmaksās 23 487 latus

Valdība otrdien atbalstīja 23 487 latu piešķiršanu Lauku atbalsta dienestam, lai tas varētu cilvēkiem izmaksāt kompensācijas par pasākumu izpildi bakteriālās iedegas apkarošanai un izplatības ierobežošanai.

Kompensācijas tiks izmaksātas 19 personām, kuras veica nepieciešamos pasākumus bīstamās augļkoku slimības apkarošanai, kā arī iesniedza iesniegumu kompensācijas saņemšanai Lauku atbalsta dienestā.

Bakteriālā iedega var izraisīt postījumus līdz pat 80% no augļu dārza stādījumiem. Inficētais augs agri vai vēlu aiziet bojā. Baktērija piemērotos apstākļos ātri izplatās un ir grūti ierobežojama. Inficēties ar bakteriālo iedegu var ābeles, bumbieres, vilkābeles, pīlādži, klintenes, cidonijas, krūmcidonijas, korintes, eriobotrijas un ugunsērkšķi. Pārsvarā tās ir Latvijas augļkopībai nozīmīgas augu sugas, tāpēc ir svarīgi panākt sabiedrības atsaucību un vēlmi nevis slēpt, bet uzrādīt iespējamos inficētos saimniekaugus, kā arī radīt ieinteresētību iznīcināt inficētos vai iespējami inficētos saimniekaugus.

Bakteriālā iedega Latvijā pirmo reizi tika konstatētas 2007. gada jūlijā. Dienests 2013. gadā līdz 8 .oktobrim bija veicis 1167 pārbaudes dažādās bakteriālās iedegas saimniekaugu audzēšanas un augšanas vietās un noņēmis 510 paraugus, no tiem ar pozitīviem rezultātiem bija 22 paraugi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas