Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Korupcijas skandālā Tallinā iesaistītam uzņēmumam piederošais Salacgrīvas Nord termināls Latvijā darbojas sekmīgi

Korupcijas skandālā Tallinā iesaistītās kompānijas Baltic Maritime Logistics Group (BMLG) 85% īpašumā esošā firma SIA Salacgrīvas Nord termināls Salacgrīvas ostā darbojas sekmīgi un nodrošina lielu daļu kravu pieaugumu, aģentūrai LETA norādīja ostā.

Ostā šī gada pirmajos septiņos mēnešos ir apkalpots par 25% kravu vairāk nekā pērn, un tas lielākoties esot tieši šīs kompānijas nopelns. Salacgrīvas Nord termināls ostā darbojas no 2010.gada, un tehnikā un būvniecībā esot ieguldījusi aptuveni 1,5 miljonu eiro.

Kompānija ostai maksājot par pārkrauto kravu apjomu. Osta nesniedzot citus pakalpojumus kompānijai, kā noteikti līgumā, līdz ar to nekādas citas saiknes ar šo kompāniju ostai neesot. Kopumā ostā kompānijas darbību Salacgrīvā vērtē kā veiksmīgu, un neredz nekādu tās sasaisti ar skandālu Tallinā.

Firmas.lv informācija liecina, ka 85% SIA Salacgrīvas Nord termināls akciju pieder Tallinas skandālā iesaistītai kompānijai Baltic Maritime Logistics Group un vēl 15% arī Igaunijā reģistrētai kompānijai AR Holdings OU.

Pērn kompānija strādājusi ar 852 225 eiro apgrozījumu un 180 210 eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija. Vadības ziņojumā skaidrots, ka uzņēmums turpinājis kraujlaukuma izbūvi, kas uzlaboja sniegto pakalpojumu kvalitāti. Tāpat apgalvots, ka darbs turpinājās veiksmīgi un tendence ir ļoti pozitīva.

2015.gadā tiek plānots nodot ekspluatācijā kraujlaukuma būvniecības darbus divos projektos, nostiprināt pozīciju tirgū un palielināt pārkrauto kravu apjomu, piesaistīt jaunus klientus un palielināt saražoto ceļu maisījuma apjomu.

Kā ziņots, Igaunijas Harju apriņķa tiesa 28.augustā noteikusi apcietinājumu uz laiku līdz sešiem mēnešiem Igaunijas valstij piederošā ostu operatora Tallinna Sadam (Tallinas osta) valdes priekšsēdētājam Ainam Kaljurandam un valdes loceklim Allanam Kīlam, kas tika aizturēti aizdomās par liela apmēra kukuļu ņemšanu daudzu gadu garumā.

Tallinas ostas korupcijas lietā aizdomās par kukuļdošanu tiek turēti tranzīta jomas uzņēmēji, kas saistīti ar kompānijām Baltic Maritime Logistics Group, Esteve Terminal un CF&S, vēstīja Igaunijas laikraksts Eesti Päevaleht.

Laikraksta rīcībā ir informācija, ka korupcijas lietā aizturēts viens no Baltic Maritime Logistics Group (BMLG) īpašniekiem un valdes priekšsēdētājs Teniss Pohla un BMLG meitasuzņēmuma Esteve Terminal AS izpilddirektors Illars Rāds. Lietā iesaistīts arī vēl viens BMLG meitasuzņēmums CF&S, kurā Pohla ir valdes priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas