Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KPV LV Saeimas frakcija ST tiesneša amatam virza Inesi Druvieti

KPV LV Saeimas frakcija Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam izvirzījusi Rīgas Juridiskās augstskolas lektores, docentes Ineses Druvietes kandidatūru, aģentūru LETA informēja KPV LV Saeimas frakcijas deputāts Ralfs Nemiro.

Pēc uzklausīšanas frakcijā KPV LV deputāti secinājuši, ka Druviete esot ļoti profesionāla kandidāte, "kura sniedza pārliecinošu redzējumu par ST darba attīstību un taisnīguma un tiesiskuma veicināšanu", norādīja Nemiro.

Druviete rosinājusi ST kļūt proaktīvai, konsultējot lēmējvaru un izpildvaru, lai kopā strādātu pie normatīvo aktu uzlabošanas, pastāstīja deputāts.

Politiķis norādīja, ka KPV LV atbalstītā kandidāte neesot iesaistīta politikā. Ņemot vērā, ka valdībā tiek runāts par "atdzišanas periodu" pēc darbošanās politikā pirms startēšanas darbam kādā kapitālsabiedrībā, tad jautājums, kurš ieņems ST tiesneša amatu ir vēl nopietnāks, uzsvēra parlamentārietis.

Tāpēc partija neredz iespēju, ka var atbalstīt pašlaik politikā esošu vai pavisam nesen politikā bijušu personu iecelšanu ST - tas attiecas uz Ringolda Baloža, Ineses Lībiņas-Egneres (JV) un Gunāra Kūtra (ZZS) kandidatūrām, pauda Nemiro. Savukārt Ineses Nikuļcevas paustais frakcijas sēdē neesot pārliecinājis deputātus, norādīja politiķis.

Kā ziņots, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK ST izvirzījusi Baloža kandidatūru, Jaunā Vienotība Lībiņas-Egneres, Zaļo un zemnieku savienība Kūtra un Attīstībai/Par!  Nikuļcevas kandidatūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas