Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kūlas dedzināšanas dēļ Jēkabpilī uz brīdi pietrūkst ugunsdzēsēju, lai dotos dzēst ugunsgrēkus

Otrdien bīstama situācija izveidojusies Jēkabpilī, kur uz brīdi trūcis ugunsdzēsēju brigāžu, kuras nosūtīt uz izsaukumiem, jo pēcpusdienā pusotras stundas laikā tika saņemti četri izsaukumi uz plašu kūlas ugunsgrēku dzēšanu un divi izsaukumi uz citu ugunsgrēku dzēšanu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), lai nodzēstu šos ugunsgrēkus, ugunsgrēku dzēšanā piedalījās arī ugunsdzēsēji glābēji no Aizkraukles, Madonas un Preiļu ugunsdzēsības daļām, kā arī tika izsaukti ugunsdzēsēji glābēji no citām maiņām.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 241 izsaukumu, no kuriem 172 bija uz kūlas ugunsgrēkiem. Kopumā šogad reģistrēti jau 997 kūlas ugunsgrēki.

Saulainā laika, vēja un cilvēku neuzmanības vai tīšas rīcības rezultātā, aizvadītajā diennaktī nodega kopumā vairāk kā 400 hektāri pērnās zāles. Vakar platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija Sīmaņos, Jēkabpilī - 70 hektāri, Blaumaņa ielā Daugavpilī - 50 hektāri, Jēkabpils novada Ābeļu pagastā - 40 hektāri, Babītes novadā, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, Enerģijas ielā Jēkabpilī un Lielajā ielā Daugavpilī - pa 15 hektāriem, Ilūkstes novada Šēderes pagastā - 14 hektāri, Lauku ielā Dobelē, Birķeneļu ielā Daugavpilī, Rēzeknes novada Ozolaines pagastā un Ludzas novada Pureņu pagastā - pa 10 hektāriem.

VUGD pieļauj, ka tieši kūlas dedzināšanas rezultātā dega arī šķūņa siena Krustpils novadā un astoņas dārza mājas Līvānos, Jelgavā un Rīgā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas