Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kustība Ejam mežā aicina cilvēkus biežāk doties atpūsties mežā

Meži Latvijā aizņem vairāk nekā pusi no valsts teritorijas un ir brīvi pieejami ikvienam, tādēļ a/s Latvijas valsts meži savas 20 gadu jubilejas ietvaros uzsākusi kustību Ejam mežā. Kustības mērķis ir mudināt Latvijas iedzīvotājus izmantot mežu plašo pieejamību un aicināt brīvo laiku veselīgi un aktīvi pavadīt ārpus telpām, portālu Diena.lv informē kustības pārstāvji.

Pavadītais laiks mežā ir vērtīgs cilvēka fiziskajai un garīgajai veselībai – to pierāda gan neskaitāmi pētījumi, gan arī ārstu rekomendācijas. Meža pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību novērtē arī ģimenes ārste, Latvijas Ārstu biedrības prezidente un kustības Ejam mežā vēstnese Ilze Aizsilniece: "Došanās mežā ir savdabīgs un ļoti vienkāršs meditācijas veids, kas palīdz sakārtot cilvēka nervu sistēmu - mūsu neirotransmiteri sāk sintezēties pilnīgi citādāk. Tas ir arī svaigs gaiss un skābeklis, kas ir absolūti nepieciešams mūsu šūnām. Turklāt mežā ir iespēja pabūt ar sevi, kas arī ir bezgala svarīgi mūsdienu skrējienā." Viņai piekrīt arī psihoterapijas speciāliste Dace Caica: "Mežs ir brīnišķīga vieta, kur ir iespēja apstāties. Mums – dinamiskajiem latviešiem, kuriem ir simt un viens darbs un doma, - ienākot mežā, ir iespēja to visu nolikt nost. Mēs varam būt lepni, ka dzīvojam tādā valstī, kur meži ikvienam ir tik pieejami."

Kustībā Ejam mežā iesaistījies arī ģimenes ārsts Ainis Dzalbs, televīzijas raidījumu vadītājs Armands Simsons un Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ētera personība Karmena Stepanova.

 "Mežs ir Latvijas vērienīgākais resurss, kas, pateicoties ilgtspējīgai meža apsaimniekošanai, ir pieejams katram Latvijas iedzīvotājam visa veida atpūtas iespējām. Turklāt, raugoties jau globālākā līmenī, latvieši attiecībā uz atpūtu mežā ir vieni no pašiem brīvākajiem Eiropā. Pat vairums privāto mežu ir brīvi izstaigājami ikvienam iedzīvotājam," skaidro a/s Latvijas valsts meži pārstāvis Tomass Kotovičs. "Ar kustību vēlamies atgādināt ikvienā Latvijas reģionā dzīvojošajiem, ka patīkama un veselīga atpūta svaigā gaisā īpaši ierīkotās meža takās un parkos ir turpat netālu un atpūtas iespējas jebkurā sezonā ir neizsmeļamas."

Ja esi iemūžinājis savu atpūtas mirkli mežā, sēņojot, ogojot vai vienkārši pastaigājoties, un ievietojis to sociālajos tīklos, aicinām ierakstam pievienot mirkļbirku #ejammežā, tādā veidā mudinot arī citus izbaudīt iespēju, ko sniedz Latvijas meži – atpūsties sakoptā mežā, neko nemaksājot. A/s Latvijas valsts meži apsaimnieko vairāk nekā 360 atpūtas vietas mežos visā Latvijā – ielūkojies interaktīvajā kartē interneta portālā www.mammadabakarte.lv/ un izvēlies visatbilstošāko vietu savai atpūtai.

Top komentāri

Anita
A
Ar saukli vien nepietiek, cienītie LVM!!!!! Kāpēc Vilkukalna- Krievkalnu rekreācijas mežā ( REKREĀCIJAS, nevis saimnieciskajā) tiek izcirstas kailcirtēs un izvagotas ar pusmetru un dziļākām vagām platības? Iznīcinātas labākās sēņu, ogu vietas, meža zemsedze, orientieristi nevar paskriet... Paši pasludināja šo par REKREĀCIJAS mežu, tad kādām rekreatīvām darbībām tur var nodoties?
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Iesim visi mežā iekšā, neskatoties, kas ir priekšā! (Pantiņa otro daļu sacer zemessargi, policija un brīvprātīgie cilvēku meklētāji)!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas