Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 398

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 22 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 398 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 500 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 14 807 Covid-19 testi.

Patlaban ārstniecības iestādē ir stacionēti 27 Covid-19 pacienti, no viņiem 24 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Līdz ar to diennakts laikā kopējais saslimušo skaits Latvijā pieaudzis par 6%, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini. Pagājušās nedēļas laikā saslimušo skaita procentuālais pieaugums svārstījies 8-13% robežās, bet vakar sasniedza 8%.

Pārējās Baltijas valstīs Covid-19 gadījumu skaita procentuālais pieaugums ir ievērojami neviendabīgāks. Igaunijā aizvadītajā nedēļā saslimušo skaita pieaugums svārstījies no 5% līdz pat 25%, savukārt Lietuvā saslimušo skaita pieaugums bija 10-31% robežās.

Pagaidām Covid-19 pārsvarā tiek atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju. Kā iepriekš skaidroja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

Līdz ar to Latvijas stratēģija Covid-19 apturēšanai pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus, skaidroja Dumpis.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

 

Top komentāri

jautājums
j
Paskaidrojiet man, lūdzu, kā tas var būt, ka demokrātiskajā Taivānā, kurā dzīvo 24 miljoni iedzīvotāju, kura atrodas blakus Ķīnai un kurā koronavīruss ir iekļuvis daudz agrāk nekā Latvijā, inficēto ir mazāk nekā Latvijā? Taivānā - 322, bet Latvijā - 398.
ebols666
e
Beidziet rādīt statistiku,besī,inficēto patiesibā ir tūkstošiem,daudzi ar saaukstēšanos utt slimibāmm netaisās pārbaudities un spelet teātri.Gaidiet,kad otrais celiens saksies ar vakcīnu pirkšanu un vakcinēsanos,es tādu sūdu sevī nešpricēšu.Vissi tik tic,ko saka,ka vakcina ir īsta,bet,vai kāds to pats ir pētījis?Pasi dakterīsi katru gadu vakcinejas? diezvai.
Pareizaissecinājums
P
Tātad... kaut kur klenderē vairāki desmiti vīrusa nēsātāju. Ko darīt? Turpināt kompostrēt smadzenes pārējiem pusotram miljonam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas