Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā ierodas ASV kaujas mašīnas Stryker

Šodien Garkalnes vilciena stacijā ieradās ASV operācijas Atlantic Resolve rotācijas bruņotie spēki kopā ar 25 kaujas mašīnām Stryker, portāls Diena.lv uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM). 

Šajās dienās Latvijā ierodās nākamā ASV operācijas Atlantic Resolve rotācija – 170 karavīru no 2.kavalērijas pulka 3.eskadrona, kas trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās.

ASV 2.kavalērijas pulks ir pastāvīgi izvietots Vilzekā, Vācijā, un šī būs jau trešā šī pulka rotācija Latvijā. Plānots, ka šī pulka karavīri uzturēsies Latvijā līdz maija sākumam. Vilciena sastāvs ar 2.kavalērijas pulka militāro tehniku no Klaipēdas ieradās Garkalnes dzelzceļa stacijā. Pēc tā izkraušanas 25 bruņotas kaujas mašīnas Stryker, kravas automašīnas un militārās apvidus automašīnas HMMWV, kā arī cita veida aprīkojums tika nogādāts Ādažu bāzē

Lai atbalstītu iniciatīvu Strong Europe un operāciju Atlantic Resolve, Latvijā pērn novembrī ieradās arī vairāk nekā 70 karavīru no ASV 1.gaisa kavalērijas brigādes 227.aviācijas pulka 3.bataljona un seši helikopteri UH-60 Black Hawk. Jau otrā aviācijas bāzē Lielvārdē izvietotās helikopteru vienības rotācija ilgs aptuveni sešus mēnešus.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju Atlantic Resolve. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas