Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvijā plosās kūlas ugunsgrēki, vienlaikus noslīkst zemledus makšķernieks

Kamēr ugunsdzēsēji visā Latvijā dzēš kūlas ugunsgrēkus, viņiem vienlaikus nākas steigt palīgā arī zemledus maksķerniekiem. Trešdien, 12.martā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma ziņu, ka Rēzeknes novadā Strūžānu purva ezerā ir noslīcis makšķernieks.

VUGD portālu Diena.lv informēja, ka, ierodoties notikuma vietā, glābēji ezerā blakus āliņģim atrada vīrieša personīgās mantas un sāka zemūdens meklēšanas darbus. 64 gadus vecais vīrietis tika atrasts zem ūdens apmēram 300 metrus no krasta.

Vienlaikus aizvadītajā diennaktī VUGD dzēsis 100 kūlas ugunsgrēkus. Lielākie kūlas ugunsgrēki dzēsti Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, Viļānu novada Viļānu pagastā un Rēzeknes novada Ozolaines pagastā. Turklāt šajā laikā tieši kūlas dedzināšanas dēļ izceļas plaši mežu ugunsgrēki. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta, tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Tāpat VUGD atgādina, ka daudzviet Latvijā ūdenstilpnes jau ir brīvas no ledus, tomēr vietām ūdenstilpnes vietām klāj trausls un plāns ledus. Šobrīd atrasties uz ledus ir ārkārtīgi bīstami, tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas