Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijā viesosies cilvēks bez robežām - Džoana O’Riordana

No 6. līdz 10. jūnijam Rīgā pirmo reizi viesosies unikāla personība, kuru mēdz dēvēt par cilvēku bez robežām – Džoana O’Riordana. Vizītes laikā viņa kļūs par centrālo figūru iedvesmas pasākumā kinoteātrī Splendid Palace, tiksies ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, Invalīdu lietu nacionālo padomi un Apeirons pārstāvjiem, viesosies rehabilitācijas centrā Poga, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī apmeklēs fonda Nāc līdzās koncertu Anglikāņu baznīcā un tiksies ar Rīgas starptautiskās skolas audzēkņiem. Džoanas O’Riordanas vizīte Latvijā notiek ar Rietumu bankas labdarības fonda un Rīgas Brīvostas atbalstu, sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons.

Džoana O’Riordana ir viena no septiņiem pasaulē dzīvojošajiem cilvēkiem ar Tetra-amelia sindromu, kuru raksturo visu četru ekstremitāšu trūkums. Džoana ir atzīta motivācijas spīkere, cilvēku tiesību aktīviste, vairāku pasaules līmeņa apbalvojumu ieguvēja. Viņa ir uzstājusies ANO konferencēs, TED pasākumos, vairākās konferencēs un workshop darbnīcās visā pasaulē. Džoana studē kriminālistiku, konsultē Masačūsetsas Tehnoloģiju universitāti un Apple robota izstrādē, kas paredzēts dzīves atvieglošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

“Džoana ir iedvesmojoša pesonība, kuras dzīvesceļš, mērķi un sasniegumi liek noticēt tam, ka cilvēka iespējām nav robežu. Ass prāts, racionāla pieeja dzīves realitātei un neparasta enerģija ir tās īpašības, kas veidojušas Džoanas personību. Un tieši tāpēc viņa viesosies Latvijā – lai izstāstītu savu stāstu un, iespējams, iedvesmotu daudzus cilvēkus mūsu zemē,” stāsta iniciatīvas Iedvesma autore un vadītāja Diāna Kļimčenko.

Latvijā Džoana O’Riordana viesosies iniciatīvas Iedvesma projekta Iedvesmas Diena ietvaros ar centrālo pasākumu 8. jūnijā kinoteātrī Splendid Palace. Pasākuma laikā tiks demonstrēta dokumentālā filma No Limbs No Limits par jaunietes dzīvesstāstu, kā arī notiks atklāta saruna ar pasākuma moderatoru Haraldu Burkovski un atvērtā diskusija ar klātesošajiem.

Interesentiem vel ir iespēja pieteikties uz pasākumu Splendid palace līdz 3. jūnijam, aizpildot pieteikšanās formu iedvesmas.diena.lv. Pasākuma laikā tiks nodrošināts sinhrons tulkojums uz latviešu un krievu valodām. Pasākuma apmeklējums ir bez maksas. Vietu skaits ierobežots. Iedvesma ir izdevniecības Dienas mediji jaunākā iniciatīva, kuras ietvaros tiks rīkoti iedvesmojoši, publiski pasākumi ar starptautiski atzītām, spilgtām, centrālām figūrām – Iedvesmas dienas, Latvijas skolās notiks Iedvesmas Stundas, tiks pasniegta Iedvesmas balva u.c. .


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas