Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LDDK neatbalsta Vitenberga demisiju

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) neatbalsta ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) demisiju, aģentūru LETA informēja LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

"Šobrīd saskaramies ar būtiskiem ģeopolitiskiem, sociāliem un ekonomiskiem izaicinājumiem, tāpēc aicinām valdību un koalīcijas partnerus nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus," uzsver Meņģelsone.

LDDK līdzšinējo sadarbību ar Vitenbergu vērtē kā labu un nesaskata pamatojumu ministra demisijai laikā, kad notiek ekonomikas pārorientēšanās un sākts kopīgu darbs pie plāna, lai sekmētu Latvijas enerģētisko neatkarību no Krievijas energoresursiem, norāda Meņģelsone.

LDDK prezidents Andris Bite piebilst, ka līdz ar Krievijas sākto agresiju pret Ukrainu un ieviestajām starptautiskajām sankcijām, kas uzņēmējdarbībā radīja piegāžu ķēžu pārrāvumus, energoresursu cenu pieaugumu un citas būtiskas problēmas, LDDK kopā ar Ekonomikas ministriju ir sākusi aktīvu sadarbību, lai risinātu šos jautājumus, un šobrīd visām iesaistītajām pusēm ir svarīgi turpināt iesākto darbu.

Jau ziņots, ka Nacionālās apvienības (NA) veiktā "šantāžas mēģinājuma dēļ" Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir nolēmis prasīt ekonomikas ministra Vitenberga demisiju.

NA varēs izvirzīt jaunu kandidātu ekonomikas ministra amatam. Vienlaikus gan Kariņš pieļauj iespēju NA pašai lemt par to, kuru no saviem ministriem nomainīt. Premjers skaidroja, ka Vitenbergs patlaban demisijai ticis izvēlēts kā "jaunākais" NA ministrs.

Vitenbergs aģentūrai LETA norādīja, ka pašlaik turpina pildīt savus darba pienākumus, koalīcijas sadarbības sanāksmē pirmdien gan nepiedaloties. Viņš pauda, ka savā darbā nesaskata neko tādu, kā dēļ būtu jāpieprasa viņa demisija vai pašam ministram jādemisionē, līdzīgi kā to pirmdien jau izdarījusi iekšlietu ministre.

Ekonomikas ministrs arī atzīmēja, ka atbalsta savas partijas pozīciju par aicinājumu premjeram lūgt iekšlietu ministri atstāt savu amatu, jo tas, kas noticis pie pieminekļa Uzvaras parkā, bijis viņam nepieņemami.

Kā ziņots, pirmdien Golubeva attālinātā preses konferencē pavēstīja par savu demisiju. Politiķe esot uzzinājusi, ka, nesagaidot Iekšlietu ministrijas analītisko ziņojumu par iekšlietu dienestu darbu 9. un 10.maijā, premjers ir pakļāvies NA spiedieniem un nav vairs gatavs atbalstīt viņas darbu. Šādos apstākļos viņa ir nolēmusi atgriezties kā deputāte Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas