Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Līdz piektdienai ikviens var iesniegt priekšlikumus, kā saliedēt sabiedrību

Līdz piektdienai, 24. februārim, sabiedrības diskusiju platformā MūsuValsts ikviens Latvijas iedzīvotājs var iesniegt konkrētus priekšlikumus, kā veiksmīgāk saliedēt sabiedrību, portālu Diena.lv informēja Providus pētniece Dace Akule.

Viņa atklāja, ka kopš foruma atklāšanas pagājušajā nedēļā iesniegti jau 26 ierosinājumi.

Populārākās no forumā paustajām idejām ir – piedāvāt bezmaksas latviešu valodas kursus, paaugstināt pievilcību izglītībai latviešu valodā un veidot kopīgu informācijas telpu. MūsuValsts apmeklētāju vidū vismazāko atbalstu pagaidām guvuši ierosinājumi piešķirt nepilsoņiem tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās, ļaut iedzīvotājiem noteiktās pašvaldībās iesniegt dokumentus mazākumtautības valodā, kā arī atcelt sodus par latviešu valodas nezināšanu.

Desmit populārākās MūsuValsts diskusijās izvirzītās idejas tiks nodotas tālākai apspriešanai Sabiedriskās politikas centra Providus rīkotajās Pilsoņu debatēs par integrāciju, kas notiks Rīgā 25.-26.februārī. Atspoguļojot Latvijas sabiedrības daudzveidību, debatēs piedalīsies 50 pēc nejaušās atlases metodes izvēlēti Latvijas iedzīvotāji — pilsoņi un nepilsoņi, dažādu tautību pārstāvji, visu reģionu iedzīvotāji no dažādām vecuma grupām un profesijām.

Debatēs izstrādās desmit konkrētus priekšlikumus, kā veidot saliedētāku sabiedrību, kas savu enerģiju iegulda valsts attīstībā un labklājībā. Pēc tam par iespējām, kā īstenot debašu dalībnieku ierosinājumus, Providus rīkos diskusijas ar ekspertiem un politiķiem. Arī plašākai sabiedrībai būs iespēja izvērtēt un komentēt debatēs radītās idejas interneta vietnē MūsuValsts.

Iniciatīvu atbalsta Valsts prezidents Andris Bērziņš, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Skrivanek Baltic, Draugiem.lv, Inbox.lv un viesnīca Islande Hotel.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas