Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Lielākajā daļā upju ūdens līmenis sācis kristies

Lielākajā daļā Latvijas upju šonedēļ ir novērojama ūdens līmeņa krišanās, vien atsevišķos posmos lietus dēļ vēl iespējama paaugstināšanās, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daugavā, izņemot tās augšteci Krievijā un Baltkrievijā, ūdens līmenis sācis pazemināties. Ūdens līmeņa pazemināšanās sākusies 22.-23.novembrī. Ūdens līmeņa krišanās novērojama arī Daugavas baseina upēs, piemēram, Ogrē pazeminājums ir par 88-130 centimetriem, Aiviekstē ūdens līmenis sācis kristies šorīt, un pašreizējā informācija liecina, ka tas ir samazinājies par 7 centimetriem. Tikmēr mazajās Daugavas baseina upēs ūdens līmenis pazeminājies vidēji par 19-88 centimetriem.

Gaujā ir novērojamas ūdens līmeņa svārstības - ir posmi, kur tas pazeminās, bet, piemēram, Valmierā tas turpina paaugstināties.

Ūdens līmeņa pazemināšanās novērojama arī Ventā un Lielupē, kā arī šo upju baseinos.

Hidrologi prognozē, ka arī turpmākajās dienās upēs turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās. Izņēmums varētu būt Gauja un citas Vidzemes upes, kur nokrišņu dēļ vēl iespējama ūdens līmeņa celšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas