Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

LM atklāj būtiskus pārkāpumus aprūpes centra Ezerkrasti būvniecībā

Labklājības ministrija (LM) ir konstatējusi nopietnus pārkāpumus valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Rīga filiāles Ezerkrasti būvniecības procesā un jau lūgusi tiesībsargājošo iestāžu palīdzību to izvērtēšanā, portālu Diena.lv informēja LM pārstāve Marika Kupče.

VSAC Rīga filiālē Ezerkrasti 2010. gada nogalē sāka īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētu projektu Valsts sociālās aprūpes centra Rīga sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu attīstība. Tā ietvaros bija paredzēts līdz 2013.gada janvārim rekonstruēt filiāles Ezerkrasti lietošanā esošo ēku, lai tajā varētu izmitināt 181 klientu, kas ir izvietoti citās VSAC Rīga filiālēs.

Sākotnēji, konstatējot būtiskus būvniecības termiņa kavējumus projektā un riskus laikā pabeigt projektā paredzētos būvniecības darbus, LM rosināja, un VSAC Rīga pārtrauca līgumattiecības ar būvnieku, kā arī pieprasīja no bankas būvniecības līguma izpildes garantijas. Tāpat LM uzdeva VSAC Rīga veikt neatkarīgu būvdarbu ekspertīzi, lai konstatētu projektā faktiski paveiktos darbus.

Iepazīstoties ar visiem projekta materiāliem, LM radās aizdomas par faktisko darbu izpildi, proti, darbi bija izpildīti mazākā apmērā, nekā iesniegti un apmaksāti rēķini. Atbilstoši neatkarīgu būvniecības ekspertu sniegtajam atzinumam, VSAC Ezerkrasti būvdarbi ir apmaksāti un būvuzraugs tos ir akceptējis, bet faktiski darbi nav veikti, veikti mazākā apmērā vai nav dokumentāli pamatoti par vairāk nekā 300 000 latu.

LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme ir nosūtījusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai vēstuli ar lūgumu izvērtēt iespējamās krāpnieciskās darbības VSAC Rīga filiāles Ezerkrasti būvniecības procesā. Balstoties uz minēto informāciju, LM lūdz prokuratūru izvērtēt, vai būvniecības procesā iesaistīto personu rīcībā ir konstatējamas Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā noteiktā noziedzīgā nodarījuma pazīmes.

Patlaban projektā paredzētie būvniecības darbi ir apturēti un ēka ir ieziemota līdz jauna būvniecības konkursa izsludināšanai.

Projekta īstenošanai VSAC Rīga bija noslēgts līgums ar SIA Info Būve. Tā kā uzņēmumam 2013.gada 6.janvārī ir uzsākts maksātnespējas process, VSAC Rīga ir iesniegusi un maksātnespējīgā būvnieka administrators ir pieņēmis kreditora pieteikumu. Būvuzraudzību projektā īstenoja VSIA Šampētera nams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas