Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LNT apšauba NEPLP spēju tikt galā ar situāciju; vērsīsies pie Valsts prezidenta

Atsaucoties uz TV3 lēmumu atteikties no Nacionālās apraides licences, arī telekompānija LNT apsver iespēju pamest bezmaksas virszemes apraidi, portālu Diena.lv informēja LNT Pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Sermole.

"Atsaucoties uz TV3 lēmumu nolikt Nacionālās apraides licenci, un, ņemot vērā pēdējo izskanējušo informāciju medijos no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), arī mēs, LNT, esam spiesti apsvērt lēmumu par Nacionālās apraides pārtraukšanu. To mudina darīt ilgstošā NEPLP neizdarība un ekonomiskā situācija," skaidroja telekompānijas pārstāve.

Televīzija plāno tuvākajās dienās vērsties pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Nacionālās koalīcijas ar skaidrojumu par esošo situāciju, jo LNT apšauba NEPLP spēju tikt galā ar situāciju.

Viņa uzsvēra, ka komerctelevīzijas "jau vairāk nekā gadu" ir lūgušas NEPLP rīkoties, tomēr puses nav nonākušas pie risinājumiem. "NEPLP pēdējo dienu paziņojumos tiek pausta maldinoša informācija un nespēja rast risinājumus. Lai mulsinātu sabiedrību, NEPLP manipulē ar nepatiesiem datiem, vakar portālam TVNET norādot, ka TV3 lēmums ietekmēs 25% skatītāju, lai gan patiesībā tie ir mazāk nekā 10%, kā to norāda pētījumu kompānija TNS Latvia. Savukārt, šīsdienas NEPLP paziņojumā teikts, "ka tikai tad, ja valdība piešķirs papildus finansējumu sabiedriskajam pasūtījumam, daļu varētu novirzīt komertelevīzijām...", par šo jau tika runāts gadu atpakaļ, tomēr rezultāta joprojām nav," paziņojumā medijiem uzsvēra LNT.

Televīzija uzskata, ka "reālākais risinājums būtu valsts televīziju izņemt no dalības reklāmas tirgū". Kompānija arī norādīja, ka NEPLP aicinājumam sēsties pie apaļā galda, lai situācijai rastu risinājumu, vairs netic.

LNT paziņojumā norādīja, ka "NEPLP neizdarība apdraud vietējo raidījumu ražošanu, vietējo informatīvo telpu, televīzijā strādājošo cilvēku darba vietas..., kā arī vedina uz to, ka kanāliem, ekonomiskās situācijas dēļ, būs jāiepērk ārvalstu, tai skaitā Krievijas produkciju". Viņuprāt, Nacionālās apraides licence uzliek finansiālus apgrūtinājumus, taču nedod nekādas priekšrocības.

I.Sermole atklāja, ka pēdējo trīs gadu laikā komerctelevīziju zaudējumi sasniedz teju 5 miljonus latu. Viņa norādīja, ka šobrīd situācija ir kritiska, jo četri nacionālie kanāli aizņem vien 42% skatītāju laika, bet pārējo nacionālo informatīvo telpu aizpilda ārvalstu kanāli, pārsvarā krievvalodīgie. Vēl diviem nacionālajiem kanāliem kļūstot par kabeļkanāliem, tiks apdraudēti vēl 26% , jo LTV un LTV7 kopumā aizņem tikai 12% skatītāju laika, skaidroja LNT pārstāve.

Jau ziņots, ka telekompānija TV3 pieņēmusi lēmumu nākamgad pārtraukt raidīt nacionālajā apraidē un kļūt par maksas kanālu. TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena skaidroja, ka iziešana no nacionālās apraides ļaus palielināt kanāla TV3 pašu saražotās produkcijas apjomu, katru gadu izveidojot četrus līdz piecus jaunus televīzijas šovus vai raidījumus


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas