Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

LTRK: Nekavējoties jādefinē skaidri NEPLP kandidātu atlases kritēriji

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji aicina Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju nekavējoties nodefinēt skaidrus un izmērāmus Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kandidātu atlases kritērijus, portālu Diena.lv informēja LTRK.

LTRK pauž satraukumu un neizpratni par līdzšinējo NEPLP kandidātu atlases gaitu un aicina Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju nekavējoties, konsultējoties ar nevalstiskajām organizācijām, kas ieteikušas kandidātus izvērtēšanai, nodefinēt precīzus, izmērāmus kritērijus to izvēlē un izvēles procesā stingri pieturēties pie šādiem kritērijiem.

LTRK uzskata, ka NEPLP ir jābūt neatkarīgai, no politiskās ietekmes brīvai elektronisko mediju nozares uzraudzības un sabiedrisko mediju pārvaldības institūcijai. "NEPLP ir jābauda tiklab sabiedrības, kā arī nozares uzticība, tai jābūt profesionālai, kompetentai un atbilstoši ilgtermiņa mērķiem un stratēģijai strādājošam nozares regulatoram. NEPLP uzdevums neaprobežojas vienīgi ar sabiedrisko mediju veidojamā satura jautājumiem, šī institūcija pārrauga būtisku tautsaimniecības nozari, kas ir nodokļu ieņēmumu avots, darba vietu nodrošinātāja, nacionālā kopprodukta un pievienotās vērtības radītāja. Šajā institūcijā jābūt pārstāvētām atbilstošām kompetencēm," paziņojumā presei norādīja LTRK.

Viņuprāt, šo mērķu sasniegšana ir iespējama vienīgi izvērti un atbildīgi nosakot NEPLP kandidātu izvēles un vērtēšanas kritērijus un tos konsekventi ievērojot.

"Subjektīvi, personiskās simpātijās vai antipātijās un politiskajā konjuktūrā balstīti vērtējumi, nav un nevar būt piemēroti, ne tik vien nevairo, bet grauj uzticību šādā veidā izvēlētiem kandidātiem un līdz ar to institūcijai kopumā," uzsvēra LTRK.

Viņi arī skaidroja, ka situācijā, kad nevalstiskajās organizācijas izmanto likumā paredzētās iespējas ieteikt kandidātus izvērtēšanai, atbildīgajām institūcijām un it īpaši Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, būtu jāieklausās nevalstiskā sektora viedoklī un tas jāņem vērā. "Pašlaik pieejamā informācija liecina par pretējo - tā vairāk atgādina iepriekšējo gadu netikumus ar lēmumu pieņemšanu slēpti no sabiedrības acīm un nevis tās interesēs, bet šauru politisko interešu ietvaros," teic LTRK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas