Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm brīvpusdienas nodrošinās arī attālinātajā mācību procesā

Maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm brīvpusdienas tiks nodrošinātās arī ārkārtējās situācijas laikā noteiktajā attālinātajā mācību procesā, žurnālistus pēc valdības sēdes informēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa stāstīja, ka sadarbībā ar Finanšu ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību nolemts turpināt nodrošināt ar pusdienām bērnus, kuri nāk no maznodrošinātām, trūcīgām vai daudzbērnu ģimenēm.

Pašvaldībai būs jāpiegādā šīs maltītes un ministre pauda cerību, ka pusdienas nodrošinās ne tikai sākumskolēniem, bet arī tiem 4.klases līdz 9.klases skolēniem, kuri ietilpst kādā no minētajām grupām. 

Brīvpusdienu nauda tiks virzīta pašvaldībām konkrētam mērķim - karsto pusdienu vai sauso pārtikas paku nodrošināšanai minētajām mērķgrupām. Vienlaikus ministre uzsvēra, ka brīvpusdienas paredzētas tiem bērniem un jauniešiem, kas deklarēti konkrētās pašvaldības teritorijā.

Pašvaldības aprīlī saņemto valsts budžeta dotāciju brīvpusdienu nodrošināšanai par laika periodu, kurā valstī noteikta ārkārtējā situācija, varēs izlietot savā pašvaldībā dzīvojošo maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērnu ēdināšanai.

Izglītības un zinātnes ministrija informēja, ka pašvaldības savā lēmumā var noteikt piemērotāko ēdiena nodrošināšanas veidu - brīvpusdienu piegāde bērniem mājās, pārtikas pakas bērna ģimenei, zupas virtuves pakalpojumi vai cits ēdiena piegādes veida risinājums.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību, tai skaitā arī skolās mācības tiek organizētas attālināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas