Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mežciemā notvertas divas mežacūkas un 13 sivēni

Jau šonedēļ Rīgā sāksies pilsētas teritorijā klaiņojošo mežacūku izķeršana, pirmdien mednieki dzīvniekus jau sākuši izķert Mežciemā, kur privātīpašumā klaiņojis mežacūku bars, informē Rīgas pilsētas izpilddirektors un Medību koordinācijas komisijas vadītājs Juris Radzevičs (GKR).

Viņš pastāstīja, ka pagājušās nedēļas beigās saņemta dzīvnieku izķeršanas atļauja no Valsts meža dienesta un otrdien tiks noslēgts līgums ar Pierīgas Mednieku klubu, kura pārstāvji veiks izķeršanas darbus. Tomēr jau pirmdien pēc Rīgas Pašvaldības policijas aicinājuma mednieki esot sākuši mežacūku izķeršanu Mežciemā, kur no rīta privātīpašumā manīta paprāva dzīvnieku ģimene.

Kopumā Mežciemā pirmdien notvertas divas lielas mežacūkas un 13 sivēni, kuri tiks izvesti uz Tīnūžu mežiem.

Radzevičs pastāstīja, ka pašvaldība, veicot šos darbus, cer iekļauties summā 4000 eiro apmērā. Pašreiz šādas ir provizoriskās izmaksas nepieciešamajam aprīkojumam un darba veicēju atlīdzībai.

Rīgas Medību koordinācijas komisija lēmusi, ka pilsētā esošās mežacūkas tiks ķertas dzīvas, izmantojot ēsmu, un izvestas uz pašvaldībai piederošiem mežiem Tīnūžu apkaimē Daugavas labajā pusē. Visas mežacūkas pilsētas teritorijā plānots izķert un pārvietot uz Tīnūžiem līdz rudens sākumam.

Noķertos dzīvniekus plānots arī iezīmēt, izmantojot krotālijas, kas ļaus izsekot šo dzīvnieku atrašanās vietām un pārvietošanās ģeogrāfijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas