Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NDK pirmā sēde par VDD ēkai paredzētās vietas likteni plānota slēgta

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) pirmā organizatorisko jautājumu slēgtā sēde par iedzīvotāju iniciatīvu veidot parku vietā, kas noskatīta Valsts drošības dienesta (VDD) ēkai, paredzēta aiznākamnedēļ.

Kā aģentūru LETA pastāstīja komisijas vadītājs Māris Kučinskis (ZZS), ņemot vērā atsevišķu komisijas deputātu komandējumus nākamajā nedēļā, sēdi šajā jautājumā paredzēts rīkot aiznākamnedēļ.

NDK šī jautājuma izskatīšanai iecerējusi rīkot arī atklātu sēdi ar iesaistīto pušu uzklausīšanu, iepriekš norādīja Kučinskis. Pašlaik notiek informācijas apkopošana par objektu, pauda politiķis.

Komisijas pirmā sēde par organizatoriskiem jautājumiem vēl nebūs atklāta, tāpat pirmajā sēdē vēl nav paredzēta iedzīvotāju iniciatīvas autoru piedalīšanās. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Kučinskis, NDK pirmajā sēdē būs jāapkopo pašlaik pieejamā informācija, tajā skaitā par iepriekš pieņemtajiem lēmumiem un izdarīto objektā. Šajā sanāksmē arī paredzēts vienoties par citām sēdēm.

Kā ziņots, Saeima izskatīšanai NDK nodevusi iedzīvotāju iniciatīvu par publiskās zaļās zonas izveidi bijušajā velotreka "Marss" teritorijā, kas noskatīta VDD jaunās ēkas celšanai. Kučinskis ir solījis, ka NDK sēdes, kurās netiks skarti ierobežotie jautājumi, nebūs slēgtas.

Parakstu vākšana par iedzīvotāju iniciatīvu tika sākta un norisinājās, pirms tika atslepenota un kļuva publiski pieejama informācija par VDD ēkas celšanu šajā vietā.

Teikas apkaimes biedrībai, Rīgas apkaimju aliansei, biedrībai Pilsēta cilvēkiem un inovāciju kustībai Vefresh izdevās savākt vairāk nekā 15 500 iedzīvotāju parakstu, lai minētajā teritorijā tiktu izveidots parks. Parakstu vākšana tika sākta, "lai nepieļautu vairāku desmitu ilggadīgu koku izciršanu un atjaunotu publisku zaļo zonu bijušajā velotreka Marss teritorijā".  Vēstules autori aicina ievērot tūkstošiem iedzīvotāju vēlmi saglabāt kokus un izveidot parku Brīvības gatvē 207 vismaz līdz brīdim, kamēr tiks sarīkota sabiedriskā apspriešana, lai pēc būtības izvērtētu gan sabiedrības, gan valsts drošības intereses.

Rīgā, bijušā velotreka Marss vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD, tādējādi, visticamāk, nebūs lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku. VDD aģentūru LETA informēja, ka lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts 2017.gadā, bet šogad tikšot sākta būvniecība. VDD līdz šim neesot informējis sabiedrību par ieceri, jo neesot bijis tiesīgs publiskot informāciju, lai nepārkāptu likuma Par valsts noslēpumu normas. Tomēr tagad, ņemot vērā sabiedrības interesi, pieņemts lēmums deklasificēt daļu informācijas par plānoto VDD attīstības projektu.

Top komentāri

Anekdotenosešiemvārdiem
A
Valsts Drošības Dienests nezināja sabiedrības viedokli.
Pareizaisjautājums
P
Varbūt šī situācija ļaus vienreiz par visām reizēm dot atbildi uz jautājumu - cik lielā mērā visādām nekompetentām, nekādu atbildību nenesošām interešu grupām var ļaut ietekmēt valsts dzīvi principā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas