Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nemiro: Nepieciešams valsts sekretārs, kurš izpilda valdības deklarācijā dotos uzdevumus

Pagājušajā nedēļā ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) no amata atstādināja viņa vadītās ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti. Intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes ekonomikas ministrs atkārtoja, ka Eglīša atstādināšanas iemesls bijis saņemtais iesniegums par darba apzinātu vilcināšanu un dokumentu laicīgu neiesniegšanu, izvērtējot arī to, vai šīs Eglīša darbības valstij nav nodarījušas kaitējumu.

Eglītis minējis, ka ticis atstādināts no amata, jo nav vēlējies Latvenergo valdē iecelt Pāvelu Rebenoku. Eglītis ir iesniedzis atlūgumu. Intervijā Nemiro Eglīša atstādināšanu saistīja ar cīņu pret OIK stacijām, kas strādā negodprātīgi.

Ekonomikas ministrs arī atklāja, ka otrdien Ministru kabineta sēdē ir paredzēts iecelt jaunu valsts sekretāru, "kuram, salīdzinot ar Eglīti, ir daudz lielāka izglītība un vispusīgāks redzējums". "Pašlaik ir nepieciešams valsts sekretārs, kurš izpilda valdības deklarācijā dotos uzdevumus, un tas ir Edmunds Volāns, kuru es redzu kā nākamo valsts sekretāru".

Komentējot Eglīša teikto par to, ka viņš ticis atstādināts saistībā ar Latvenergo padomes izraudzīšanos, Nemiro norādīja, ka "Eglīša kungs sāk izdomāt dažādas versijas. Latvenergo konkursu vada viņš pats, un viņš izraugās visas tās personas, kuras ir uzvarējušas un tikušas tālāk konkursā."

Nemiro norādīja, ka Pāvels Rebenoks darbam Latvenergo padomē ir pieteicies pats. "Man nav būtiski tas, vai viņš tur būs vai nebūs, man tas nav izšķirošs jautājums," apliecināja Nemiro. 

Ekonomikas ministrs arī piebilda, ka ir solījis ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), ka pēc drošības iestāžu atzinumu saņemšanas, viņš ir gatavs doties pie Kariņa, lai diskutētu par personām, kuras virzīt Latvenergo padomē. 

Runājot par informāciju, kas izskanēja medijos svētdienas vakara, ka Rebenoks piedalījies sarunās ar Conexus un Latvijas gāzes akcionāru Marguerite fondu, Nemiro norāda, ka informācija bijusi "diezgan sagrozīta". Ekonomikas ministrs apstiprināja, ka sarunas ir notikušas, tomēr precizēja, ka tas noticis pagājušā gada martā. "Mēs nerunājām par valsts noslēpumu saturošām lietām," skaidroja Nemiro.

Pagājušās nedēļas laikā uzmanību izpelnījās arī Jāņa Bordāna (JKP) izteikumi par Nemiro demisijas pieprasījumu. Pats Nemiro gan norāda, ka nepieciešams nodalīt Bordāna izteikumus no JKP kopējā viedokļa. "Ar satiksmes ministru mums ir laba sadarbība, arī ar izglītības un zinātnes ministri ir laba sadarbība. Bordāna kungs ir izteicis apgalvojumus, es uzskatu sevi par valsts vīru un strādāšu valsts labā. Es viņa demisiju pieprasīt netaisos un nevēlos nolaisties līdz tādam līmenim," sacīja Nemiro. 

 

 

 

Top komentāri

valdības deklarācijā> Rebenoks
v
Ja valdības deklarācijā ir teikts, ka augstos amatos jāieceļ Rebenoks, tad valsts sekretāram tas ir jāizpilda!
Nemiers grib rebes ar Rebenoku
N
Eglītis tam nepiekrīt. Nemiers taisa kariņu ar Eglīti. Bet Bordāns pretī taisa kariņu ar Nemieru. Savukārt Kariņš grib mieriņu, tādēļ mierina abus nemiera cēlājus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas