Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nevalstiskās organizācijas vēlas palielināt NVO fondu par 1,5 miljoniem eiro

Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomē ietilpstošās organizācijas 2020.gada budžetā vēlas NVO fonda palielinājumu par 1,5 miljoniem eiro, teikts organizāciju aicinājumā Finanšu ministrijai (FM).

2019.gada budžetā NVO fonda apmērs ir 400 000 eiro.

Aicinājumā FM organizācijas norādīja, ka NVO fondam nepieciešami papildu resursi vismaz 1,5 miljonu eiro apmērā, lai veicinātu iedzīvotāju līdzdalību un sadarbību sabiedriskajos procesos, uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un stiprinātu demokrātiju Latvijā.

"Nepieciešams īstenot mērķtiecīgu pilsoniskās sabiedrības attīstības politiku, atvēlot pastāvīgu valsts budžeta finansējumu pilsoniskās sabiedrības kapacitātes stiprināšanai un radīt atbilstošus apstākļus, kas veicinātu sabiedrības iesaistīšanos un līdzdalību sabiedriski politiskajos procesos valstī. Tomēr NVO fonda finansējuma palielinājums nerisina nozaru problemātiku, tādēļ nepieciešams īstenot mērķtiecīgu nozaru attīstības politiku," pauda organizācijas.

Tāpat NVO aicina 2020.gada budžetā rast iespēju paredzēt finansējuma piešķīrumu memoranda padomes jaunā modeļa ieviešanai 116 000 eiro apmērā. Iecerēts, ka memoranda padomes sekretariāts turpmāk varētu koordinēt un organizēt darba grupu darbu, memoranda padomes sēdes, kā arī veiktu pētniecības darbus.

Tāpat memoranda padomes sekretariāts organizētu ikgadējo forumu, paplašināto sēdi, nodrošinātu sabiedrības informēšanu, konsultētu NVO par sabiedrības līdzdalības jautājumiem, radītu risinājumus ārpus memoranda padomes, nodrošinātu jautājumu risināšanai nepieciešamās funkcijas darba grupu un sēžu starplaikā.

NVO pārstāvji arī norādīja, ka Latvijā radikāli mainot iepriekšējo ziedošanas sistēmu juridiskajām personām, turpmāk būtu jārada motivējoša sistēma privātpersonu ziedojumiem. Organizācijas iesaka ieviest mehānismu, kas sniegtu iespēju privātpersonām pēc brīvas gribas principa atteikties no nodokļu atvieglojumiem, tos novirzot sabiedriskā labuma organizācijai, ieviest mehānismu, kas sniedz tiesības 1% no iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) novirzīt sevis izvēlētai sabiedriskā labuma organizācijai, kā arī palielinot attaisnoto izdevumu slieksni privātpersonām no 600 eiro uz 1200 eiro.

Top komentāri

Projekturakstītājs
P
Par valsts nodokļu maksātāju naudu finansētas organizācijas jaucas valsts procesos , bet nenes nekādu atbildību.
trusis nejaukais
t
NVO ir jaatur taalu prom no budzheta, pietiek jau ka visaadi Sorosi tos sponsoree un peec tam geju maaciibu beerniem skolaas maaca.
ļuļa
ļ
nelegālās imigrācijas atbalstītājiem naudu vispār dot nedrīkst.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas