Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

No amata atteicies arī Giels

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatā ieceltā Eva Juhņēviča nolēmusi atteikties no amata, aģentūrai LETA apstiprināja Juhņēviča. Mirkli pēc tam atteikties no amata izlēmis arī Einārs Giels. Ar pašu Gielu gan sazināties nav izdevies.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aģentūru LETA informēja, ka NEPLP pirmdien tikās ar ieceltajiem LTV valdes locekļiem Gielu un Juhņēviču, lai pārrunātu aktuālo situāciju. Pusdienas laikā abi pretendenti informēja par atteikšanos no konkursa kārtībā iegūto amatu ieņemšanas.

"NEPLP izprot un respektē abu pretendentu lēmumu," padome.

Juhņēviča pauda pateicību par viņas profesionālo spēju un kompetences, kā arī redzējuma par LTV attīstību novērtējumu, tomēr, izvērtējot visus notikumus ap LTV valdes konkursu un tā rezultātiem, viņa ir pieņēmusi lēmumu nestāties LTV digitālās attīstības un satura valdes locekles amatā.

"Man ir ļoti žēl, ka radusies šāda situācija, bet uzskatu, ka tas ir vienīgais pareizais risinājums šobrīd," norādīja Juhņēviča, kura par savu lēmumu jau ir informējusi Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP).

Kā ziņots, NEPLP nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja Olainfarm mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.



Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicinājusi NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām.

"Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Savukārt Jaunā Vienotība paziņoja, ka NEPLP rīkotajā LTV valdes konkursā saskatāms likuma pārkāpums. Citi politiķi gan norādījuši, ka Saeimai nav tiesību lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

(pievienota 2. un 3. rindkopas)

Top komentāri

James Bond
J
Saprātīgi domājoša cilvēka reakcija! Atšķirībā no "universālā kareivja", kurš pats nejēdz, ka neko nejēdz.
ACĪMREDZOT,
A
Ieva ir sapratusi (vai arī Dievs to viņai šajā dienās to atklājis), ar kādiem neliešiem un noziedzniekiem NEPLP personā viņai darīšana. Es šiem pieciem neliešiem pat žurku neuzticētu, jo man būtu žurkas ŽĒL.
a ko ta nu?
a
Padome, pārkāpjot likumu un apstiprinot šādu nekompetentu Gielu, ir gatava iet pāri jebkurai robežai! Paldies TV3 un Latvijas radio, ka nepalika vienaldzīgi! Arī pati Padome būtu jāpadzen, īpaši, ja arī ģenerālprokurors konstatēs nelikumīgas darbības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas