Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No medījamo dzīvnieku saraksta Latvijā plāno svītrot brūnkakli

No medījamo dzīvnieku saraksta Latvijā plāno svītrot brūnkakli, kas ir vidēja auguma pīļu dzimtas nirējpīle, paredz grozījumi Medību noteikumos, kurus ceturtdien, 24.oktobrī plānots izsludināt valsts sekretāru sanāksmē.

Zemkopības ministrija informē, ka ir saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vēstuli ar informāciju par grozījumiem Āfrikas-Eirāzijas migrējošo ūdensputnu aizsardzības nolīguma pielikumā, kas paredz mainīt statusu deviņām ūdensputnu sugām, ko līdz šim bija atļauts medīt. No šīm sugām tikai vienu - brūnkakli - medī Latvijā. 

Ievērojot Latvijas un Eiropas Savienības starptautiskās saistības un pašreizējo sugas starptautisko aizsardzības statusu, brūnkaklis no medījamo dzīvnieku saraksta Latvijā tiks svītrots.

Grozījumi Medību noteikumos vēl jāskata valdībā.

Informācija lapā putni.lv liecina, ka brūnkakli ir izplatīts lielā daļā Eiropas un Āzijas uz dienvidiem no tundras zonas Austrumos līdz Rietummongolijai un Baikālam, iespējams, arī tālāk. Uz dienvidiem suga izplatīta līdz Turcijai un Vidusāzijai, izolētas brūnkakļa populācijas ir sastopamas dažās citas vietās Centrālāzijā un Japānā. Eiropas populācijas ziemo Rietumeiropā, Vidusjūras, Melnās un Kaspijas jūras reģionos, kā arī vietām Ziemeļāfrikā un Austrumāfrikā. 

Latvijā brūnkaklis ir parasts caurceļotājs un piemērotās vietās - seklos ezeros un zivju dīķos - parasts ligzdotājs. Atsevišķi īpatņi Latvijā regulāri pārziemo.

Top komentāri

Aigars
A
Bet kā būs ar Latvijas Dižcūku?To varēs šaut?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas