Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No piektdienas mutes un deguna aizsega lietošanu Rīgas sabiedriskajā transportā pārbaudīs pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija (RPP) no rītdienas,15.maija, sāks pārbaudes galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, lai pārliecinātos, ka iedzīvotāji lieto mutes un deguna aizsegus, informē RPP.

Pārbaudes tiks īstenotas sadarbībā ar Rīgas satiksmes Kontroles dienestu, kura darbinieki vienlaikus pārbaudīs, vai visi pasažieri ir iegādājušies biļetes.

Pirmo nedēļu, proti, līdz 22.maijam RPP darbinieki sabiedriskajā transportā pārsvarā strādās preventīvi un, ja pārkāpumi nebūs klaji vai rupji, tad policisti iespēju robežās izteiks brīdinājumus.

Tāpat plānots, ka policisti daļai pasažieru izsniegs vienreiz lietojamu masku, ja viņiem tādas nebūs. Taču policistiem masku skaits nav neierobežots, tādēļ uz maskas saņemšanu no policijas nedrīkst paļauties, norāda RPP.

Vienlaikus policija atgādina, ka ikviens gadījums tiek vērtēts individuāli un kārtības sargs notikuma vietā nepieciešamības gadījumā var lemt arī par naudas soda piemērošanu.

RPP arī norādīja, ka pēdējo dienu laikā internetā ir izplatīta nepatiesa informācija, ka par mutes un deguna aizsega neizmantošanu likumā neesot paredzēts sods. Šī informācija ir nepatiesa, proti, par aizsega nevalkāšanu piemērojams tāds pats soda mērs kā par jebkuru citu ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Tikmēr Valsts policijas (VP) pozīcijā nekas nav mainījies, proti, VP speciālus reidus par mutes un deguna aizsegu valkāšanu sabiedriskajā transportā nerīkos, bet norāda uz cilvēku pašu atbildību šīs prasības īstenošanā, aģentūrai LETA teica VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

Policija turpinās preventīvi sekot līdzi un reaģēs uz saņemto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem. Saņemot informāciju par tīšu un ļaunprātīgu aizsegu nevalkāšanu, VP reaģēs un katru gadījumu izvērtēs individuāli, uzsvēra Grāvīte.

VP joprojām atgādina, ka iedzīvotājiem pašiem jāapzinās epidemioloģiskās situācijas nopietnība un ierobežojumu mazināšana nozīmē cilvēka paša atbildības palielināšanos.

Jau ziņots, ka sabiedriskajā transportā pasažieriem no 12.maija jāvalkā sejas un deguna aizsegi, piemēram, sejas maska, respirators, šalle, lakats un tamlīdzīgi.

 

Top komentāri

VVZ
V
Nu re- drāšana turpinās ar vēl briesmīgāku sparu! Valdības solidaritāte ar tautu krīzes laikā izpaužas kā sodu un represiju palielināšana. P.S. Pat Dumpis ir atzinis, ka masku nēsāšana ir neefektīva. Vīrusa izmēri ir no 30 līdz 200 nanometri (metra miljardā daļa ir 1 nanometrs!), bet maskas aiztur kaut ko, kas ir lielāks par vairākiem mikroniem (metra miljonā daļa!). Un runa ir par augstākā līmeņa maskām, kuras parastajam mirstīgajam nav pieejamas. Vīrusi caur uzpurņiem iet cauri kā odi caur stiepļu žogu.
>:-)
&
«#Pāvels Morozovs», sekotājiem, pļaujas laiks :D
>:-)
&
Kautkādus «dīkstāves pabalstus», izredzētajiem, prinčiem un princesēm, par pliku velti, uz neatdošanu, dala, izdaliet arī maskas, VISIEM !!! Nupat, vēl nesen,gvelza, ka speciāli neterorizēšot? Tagad, automātistu zonderkomandas, SODĪS, bidlogānus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas