Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NVA saņēmusi lidostas Rīga paziņojumu par 509 darbinieku kolektīvo atlaišanu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) saņēmusi VAS starptautiskās lidostas Rīga paziņojumu par 509 darbinieku kolektīvo atlaišanu, aģentūrai LETA apstiprināja NVA.

NVA patlaban uztur kontaktu ar lidostu un attālināti sniegs nepieciešamo atbalstu, kas tiek piedāvāts kolektīvās atlaišanas gadījumos.

Tiem bezdarba riskam pakļautajiem lidostas darbiniekiem, kas zaudēs darbu un reģistrēsies NVA kā bezdarbnieki, tiks piedāvātas arī piemērotu vakanču atlases.

Savukārt klātienes pakalpojumus bezdarbnieka statusu ieguvušās personas saņems, kad ārkārtējā situācija valstī tiks atcelta.

Visiem bezdarba riskam pakļautajiem darbiniekiem NVA šobrīd, ārkārtas situācijas apstākļos, piedāvā informāciju par brīvajām darba vietām un aktuālo situāciju darba tirgū, informāciju par NVA pakalpojumiem un pieteikšanos bezdarbnieka statusam, saziņas iespējas ar potenciālajiem darba devējiem, kā arī karjeras konsultanta atbalstu darba meklēšanas jautājumos.

Attālināti ir iespējams mācīties vai pilnveidot darba meklēšanā nepieciešamās prasmes, kā arī finanšu pratību, apgūstot NVA elektroniskās apmācību programmas Kā veidot efektīvu darba meklēšanas stratēģiju, Motivācijas vēstules sagatavošana un sagatavošanās darba intervijai un Mana nauda šodien un rīt. Finanšu pratība, kas pieejamas NVA tīmekļvietnē.

Kā vēstīts, lidostas pārstāve Laura Karnīte jau otrdien informēja, ka Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes dēļ lidosta plāno atlaist apmēram 500 darbinieku. Kopumā lidostā "Rīga" patlaban strādā 1200 darbinieku.

Viņa norādīja, ka Latvijā noteiktās ārkārtējās situācijas dēļ un gandrīz pilnībā apturētās saimnieciskās darbības dēļ lidosta Rīga ir spiesta sākt konsultācijas ar lidostas darbiniekus pārstāvošajām arodbiedrībām par kolektīvās atlaišanas procesa īstenošanu. 

Lai gan uz lidostu kā valsts kapitālsabiedrību neattiecas valsts atbalsta pasākumi darbinieku dīkstāves atbalstam, iepriekšējo gadu veiksmīgā saimnieciskā darbība un uzkrātās rezerves deva lidostai iespēju saglabāt darba vietu visiem darbiniekiem līdz sākotnējam ārkārtējās situācijas beigu termiņam - 14.aprīlim, norādīja Karnīte. 

Plānots, ka kolektīvās atlaišanas process noslēgsies 1.jūnijā. Līdz tam visi lidostā strādājošie turpinās saņemt darba samaksu.

Tie darbinieki, kuriem lidostas līdz minimumam samazinātā darbības apmēra dēļ nebūs jāpilda darba pienākumi, atradīsies apmaksātā dīkstāvē.

Karnīte uzsvēra, ka uzņēmuma valde kopš pirmajām Covid-19 krīzes dienām ir strādājusi un turpina strādāt pie tādiem lidostas tālākās pastāvēšanas scenārijiem, kas ir maksimāli labvēlīgi darbiniekiem, tāpēc primāri tieši saimnieciskie izdevumi un investīcijas attīstībā ir tās jomas, kurām šajos scenārijos ir paredzēts būtisks samazinājums. 

Štatu samazināšana skars visas lidostas struktūrvienības, vērtējot konkrēto darbinieku profesionalitāti un darba rezultātus. "Mūsu mērķis ir "ieziemot" uzņēmumu tādā veidā, lai pēc krīzes lidosta spētu maksimāli efektīvi atsākt darbību. Tāpēc atlaižamo darbinieku skaits ir noteikts, vērtējot funkcijas, kādas lidostai būs jāīsteno, strādājot ierobežotā apmērā, un ņemot vērā nepieciešamo rezervi, lai uzņēmuma darbību varētu veiksmīgi atsākt, krīzei beidzoties," skaidroja lidostas vadība. 

Lidostas valde uzsver, ka ikviens lidostas darbinieks, kuru skars atlaišana, tiks gaidīts atpakaļ darbā, tiklīdz tautsaimniecība, aviācijas nozare un uzņēmuma darbība atjaunosies. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas