Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ozoliņš: MTG saglabās LNT identitāti un ētera cilvēkus

Iegādājoties telekompāniju LNT, Modern Times Group (MTG) saglabās tā identitāti un ētera talantus un tuvākajos gados cer panākt, ka abas televīzijas pie viena saimnieka strādās ar peļņu, intervijā sacīja MTG direktors Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Raidorganizācijām 2010.gadā kopējie zaudējumi bija 2,25 miljoni lati, taču Ozoliņš uzskata, ka abu finanses arī varētu uzlabot izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļautu TV3 un LNT prasīt maksu no kabeļtelevīzijas operatoriem, vienlaikus paliekot bezmaksas ētera apraidē.

"Savos biznesa aprēķinos ieņēmumus nākamo gadu laikā gribam palielināt gan uz reitingu bāzes, gan prasot saprātīgu atlīdzību no kabeļtelevīzijas operatoriem. Tam vajadzētu palīdzēt nokļūt tuvāk peļņai. Faktors, kuru grūti ietekmēt, ir ekonomiskā situācija. Uzskatam, ka nākamos divos gados kaut kāda virzība tomēr atsāksies," sacīja Ozoliņš.

Viņš gan neprognozēja, ka abu raidorganizāciju finanšu rādītāji uzlabosies šogad, un pieļāva, ka  TV3 pagājušā gada rezultāti varētu daudz neatšķirties no 2010.gada, kad kompānija zaudēja 1,13 miljonus latu.

"Reklāmas tirgus pagājušo gadu sāka labi, bet otrajā pusgadā apstājās. Tas nozīmē, ka reklāmas tirgus pērn bija "plakans", varbūt tikai ar pāris procentu izaugsmi televīzijas nozarē. Šogad darījumi ar reklāmdevējiem notiek lēnām. Ar starptautiskiem uzņēmumiem saistītie reklāmdevēji ir apdomīgāki, jo to mātesuzņēmumi domā par to, kas varētu notikt Eiropas ekonomikā," sacīja Ozoliņš, norādot, ka patlaban tirgu prognozēt ir grūti, tomēr pastāv cerības uz dažu procentu izaugsmi.

Vaicāts, vai kabeļtelevīzijas nozare necels iebildumus, - tā jau asi protestējusi pret priekšlikumu, ka būtu jāmaksā par  TV3 apraidi, kamēr programma ēterā tiek pārraidīta bez maksas, Ozoliņš norādīja, ka šādas pārmaiņas jau pērn pieņemtas Lietuvā.

"Lai viņi trako!" Ozoliņš komentēja kabeļtelevīzijas nozares pārstāvju iebildumus un vaicāja: "Kādēļ to pašu var darīt Lietuvā, kur pērn jūlijā stājās spēkā likums, ka bezmaksas ētera kanāls var prasīt samaksu no jebkura kabeļtelevīzijas operatora? Par Lietuvu ir priekšstats, ka tā ir konservatīva valsts, bet valdība tur saprata, kas jādara, lai saglabātu savas valsts informatīvo telpu."

MTG mērķis ir paturēt iespējami plašu auditoriju un saņemt maksu kabeļtīklos. Vēlamies stiprināt ieņēmumus no reklāmas un arī saņemt samaksu no kabeļoperatoriem. Lai ražotu saturu, vajadzīga nauda, un nauda ir pie abonentiem, kas maksā par saturu kā pakalpojumu, sacīja Ozoliņš.

Viņš prognozē, ka ar laiku Latvijā ražotā satura apjoms pieaugs. Pārņemot LNT, tiks saglabāti tā ētera cilvēki.

"Viņi ir tie, kam skatītāji uzticas, nevis vārdam LNT vai  TV3," sacīja Ozoliņš.

Jau ziņots, ka MTG ziņojums par apvienošanos ar LNT iesniegts Konkurences padomē (KP) 13.janvārī un četru mēnešu laikā no tās saņemšanas dienas KP būs jāpieņem lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošajiem noteikumiem, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Apvienošanās darījuma summa netiek atklāta.

TV3  Latvija ir zviedru starptautiskās mediju grupas MTG uzņēmums, kas darbību Latvijā uzsāka 1998.gadā.  TV3 pārraida dažādus Latvijā veidotus informatīvos raidījumus (Bez Tabu, TV3 Ziņas, Nekā personīga) un izklaides šovus (Koru kari, Dejo ar zvaigzni, Dziedi ar zvaigzni un citus), seriālus un Holivudas un Krievijas filmas, kas vēl tikai nesen redzētas kinoteātros.

MTG ir starptautisks izklaides raidorganizācijas koncerns, kura galvenā darbības joma ir televīzija. MTG ir lielākais bezmaksas un maksas televīzijas raidītājs Skandināvijā un Baltijā kā arī ir Krievijas lielākā neatkarīgā televīzijas tīkla akcionārs. MTG raida bezmaksas televīzijas kanālus desmit Eiropas valstīs un maksas kanālus 21 Eiropas valstī.

LNT izveidots 1996.gadā, apvienojoties Picca TV un NTV5 Tas savu misiju tobrīd definēja kā ģimenes kanāls, kas ražo un pārraida konkurētspējīgu audiovizuālo produktu, "ar kura starpniecību vēlamies eksportēt pozitīvas emocijas un objektīvu informāciju, kā arī nodrošināt sev līdera pozīcijas tirgū", rakstīts raidorganizācijas mājaslapā. LNT ilgus gadus saistīts ar tā dibinātāja un vadītāja Andreja Ēķa personību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas