Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pagaidām pie Ķīļa iecerētajām reformām sākusi strādāt tikai vispārējās izglītības darba grupa

Pagaidām pie izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa iecerētajām reformām sākusi strādāt tikai vispārējās izglītības darba grupa, savukārt darba grupas, kuras strādās pie nepieciešamajām izmaiņām sporta un augstākajā izglītībā, savu darbu sāks šīs nedēļas beigās.

To trešdien Latvijas Izglītības uz zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvju tikšanās laikā pavēstīja Ķīļa biroja vadītāja Nellija Titova. "Pašlaik darbu sākusi vispārējās izglītības darba grupa, kas tika izveidota decembra beigās. Savukārt Sporta un augstākās izglītības un zinātnes darba grupa savu darbu sāks nedēļas beigās," paskaidroja Titova.

Tuvākajā laikā savu darbu sāks arī profesionālās izglītības darba grupa, kura meklēs risinājumus, kā uzlabot mūžizglītību. "Paredzēta arī kohēzijas darba grupa, taču tā pagaidām nav izveidota," sacīja Ķīļa pārstāve. Viņa arī norādīja, ka darba grupu darbā iesaistīti arī LIZDA pārstāvji. "Darba grupās un tikšanās reizēs mēs maksimāli cenšamies apkopot visu informāciju, lai pieņemtu labāko risinājumu. Darba grupu rezultāti gaidāmi marta beigās vai aprīļa sākumā," informēja IZM pārstāve.

Savukārt ministra padomniece juridiskajos jautājumos Ilze Muižniece LIZDA pārstāvjiem paskaidroja, ka darba grupas strādās diskusiju un forumu formā. "Forumu ietvaros tiks rīkotas diskusijas, kurām katrai būs savs jautājumu loks. Darba grupās darbosies IZM darbinieki, ministrijai pakļauto iestāžu pārstāvji, rektoru padomes, arodbiedrību pārstāvji, kā arī nepieciešamības gadījumā pieaicināti eksperti," klāstīja Muižniece.

Ķīļa padomniece komunikācijas jautājumos Inita Blačforda, kura darbojas vispārējās izglītības darba grupā, informēja, ka kopš grupas izveides notikuši trīs forumi, kuros spriests par nepieciešamajām izmaiņām. "Darba laikā tiks pārrunāti jautājumi par iekļaujošo izglītību, diskutēts par mācību procesa organizēšanu un citiem būtiskiem jautājumiem," teica Blačforda.

Tikšanās laikā LIZDA pārstāvji IZM deleģētos speciālistus iztaujāja arī par skolu, kuras apmeklē neliels skaits skolēnu, likteni. IZM pārstāvji gan uz šo jautājumu nesniedza konkrētas atbildes, vien norādīja, ka pie tā pašlaik netiek strādāts.

LIZDA padome ar IZM pārstāvjiem arī vienojās tikties atkārtoti. Nākamā tikšanās varētu notikt 15.februārī.

Jau vēstīts ‒ lai strādātu pie nepieciešamajām izmaiņām izglītības nozarē, IZM plāno izveidot piecas darba grupas. Paredzēts, ka šogad pirmajā ceturksnī izstrādās sīku un aprēķinos balstītu reformu piedāvājumu vispārējā, profesionālajā un augstākajā izglītībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas