Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināta (19:31) - VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova iesniegusi atlūgumu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar šā gada 10. jūliju.

Finanšu ministrs atlūgumu ir pieņēmis. Nelija Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10. jūlijam. Lēmums par turpmāko rīcību nākamā ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks pieņemts nākamajā nedēļā.  

Nelija Jezdakova VID ģenerāldirektora amatu ieņem kopš 2010. gada marta.

VID ģenerāldirektore ar dienesta Sabiedrisko attiecību daļas starpniecību izplatījusi komentāru, kurā min, ka ir gandarīta par paveikto. "Apstiprinu, ka esmu iesniegusi atlūgumu. Esmu izdarījusi visu, kas bija iecerēts, un šobrīd vēlos pievērsties citu ieceru realizēšanai. Turpināšu strādāt līdz pēdējai darba dienai ar pilnu atdevi," apgalvoja Jezdakova. 

Maija sākumā portāls "Pietiek.com" jau rakstīja, ka avoti valdībā un VID prognozē, ka vasaras vidū var notikt VID ģenerāldirektora nomaiņa. Kā iespējamie pretendenti uz šo amatu tika minēti trīs Jezdakovas vietnieki - Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Čerņeckis, Tālis Kravalis un Ināra Pētersone.

"Pietiek.com" maija sākumā kļuvis zināms, ka Jezdakova sev tuviem kolēģiem izteikusies par iespēju vasaras vidū pamest amatu, kā iemeslu minot spiedienu un reālo varas grožu izslīdēšanu no rokām kopš pērn viņas atvaļinājuma laikā veiktajām izmaiņām VID vadības struktūrā, kas izkliedēja ģenerāldiektora ietekmi, palielinot viņa vietnieku skaitu līdz četriem.

Tomēr oficiāli Jezdakova savus plānus neapstiprināja un apgalvoja, ka 10.jūnijā pēc mēnesi ilga atvaļinājuma plāno atgriezties VID ģenerāldirektores amatā un jau pēc Jāņiem viņai ieplānots darba komandējums. "Man ir pietiekami daudz iesāktu darbu, kas jāpadara," sacīja Jezdakova.

Pēc "Pietiek.com" rīcībā esošās informācijas, tas, vai Jezdakova jau vasaras vidū varētu aiziet no VID ģenerāldirektores amata, esot atkarīgs no vienošanās par nosacījumiem - tādēļ ticis apsvērts Jezdakovai izveidot labi apmaksātu VID vadības padomnieces amatu.

Tāpat maijā netika izslēgts, ka, pat Jezdakovai izšķiroties par aiziešanu, VID ģenerāldirektora amatā uz laiku tiks iecelts pienākumu izpildītājs.

(Pievienota 4.rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas