Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (21:46) - Par fotoradaru ieviešanu atbildīga būs CSDD; peļņas jautājumu atliek

Par fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu uz Latvijas ceļiem atbildīgā būs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), otrdien nolēma valdība.

Pēc Iekšlietu ministrijas informatīvā ziņojuma uzklausīšanas, satiksmes ministrs Anrijs Matīss apstiprināja, ka satiksmes nozare ir gatava pārņemt fotoradaru ieviešanu. Taču budžetā tam ir jāparedz finansējums. Tāpat, lai nodrošinātu fotoradaru ieviešanu un to nonākšanu CSDD atbildībā, vēl jāizdara grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kuri ir jāapstiprina Saeimai.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) aicināja no informatīvā ziņojuma svītrot punktu, kurā runāts par CSDD ieņēmumiem no fotoradaru darbības. "Vispirms ir jāveic grozījumi likumā, un tikai tad var runāt par CSDD ieņēmumiem un peļņu. Pašlaik to iekļaut budžeta paketē nav nekāda pamata," norādīja premjers.

Informatīvajā ziņojumā Iekšlietu ministrija norādījusi uz nepieciešamību vairumā gadījumu pāriet uz Dopler tehnoloģiju fotoradariem. V.Dombrovskis gan izteica neizpratni, kādēļ tiek mainītas tehnoloģijas, jo līdz šim par labākajiem tika atzīti Lazer fotoradari. Tādēļ valdības vadītājs uzdeva Iekšlietu ministrijai sagatavot izvērstu abu tehnoloģiju – Dopler un Lazer – analīzi, lai tad lemtu, kādus fotoradarus vislabāk iegādāties.

Fotoradaru ieviešanas jautājumu, tostarp arī par CSDD peļņu, valdība atkārtoti skatīs pēc Saeimas lēmuma par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norādījis - saistībā ar jauno fotoradaru projektu esot saņemti vien aptuveni 20 iedzīvotāju priekšlikumi, un noliedz bažas par fotoradariem kā peļņas avotu valsts budžetā.

Turpretī iniciatīvas "Fotoradari 15+" autors Pauls Timrots uzskata, ka Iekšlietu ministrija ignorē ap 12 tūkstošu iedzīvotāju atbalstītos priekšlikumus saistībā ar fotoradariem un valdībai piedāvā pārāk vispārīgu Ministru kabineta noteikumu projektu par fotoradaru izmantošanas principiem

(ziņa papildināta ar Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma sižetu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas