Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (21:49) - Koalīcija nevienojas par darba grupu apkures parādu problēmu risināšanai

Valdošā koalīcija arī pirmdien nespēja vienoties par darba grupas izveidi, lai risinātu jautājumu par iedzīvotāju lielajiem apkures rēķiniem un parādiem par apkuri.

Reformu partija (RP) uzstāj, ka īstermiņa un ilgtermiņa risinājumus varētu rast valdības darba grupa, savukārt pārējie koalīcijas partneri piedāvā šādu darba grupu veidot Ekonomikas ministrijai vai arī risināt šo problēmu Saeimas Mājokļa jautājumu apakškomisijā.

RP Saeimas frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka īstermiņa un ilgtermiņa risinājumiem būtu jāveido valdības darba grupa, kurā strādātu ierēdņi un kuru vadītu Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis. Tomēr koalīcijas partneri pirmdien nevarēja vienoties par šādas darba grupas izveidi.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (V) uzsvēra, ka ir manāmas pretrunas starp ieceri veidot nepolitizētu ierēdņu darba grupu un to, ka RP šo jautājumu "ļoti intensīvi politizē". Pēc valdības vadītāja domām, iespējamie risinājumi šajā jautājumā ir iespēja aktivizēt Saeimas Mājokļa jautājumu apakškomisijas darbu, kurā koalīcija būtu gatava aktīvi iesaistīties.

Premjers arī norādīja, ka enerģētikas politika ir Ekonomikas ministrijas (EM) pārziņā, tātad ekonomikas ministrs varētu uzņemties politisku iniciatīvu un šādu darba grupu veidot. Arī koalīcijas partneri tad būtu gatavi deleģēt savus pārstāvjus dalībai šādā darba grupā.

Ministru prezidents arī pauda viedokli, ka tas ir pašvaldību jautājums - kādus siltumtarifus noteikuši konkrēti pašvaldību uzņēmumi, cik efektīvi tie strādā un cik efektīva ir pašvaldību sociālās palīdzības sistēma.

Arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK deputāts Imants Parādnieks akcentēja, ka šis ir EM, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārraudzības jautājums, kas ir RP ziņā, un šīm ministrijām bija iespēja šādu darba grupu veidot. Līdz ar to šīm ministrijām vajadzēja iepriekš kontrolēt situāciju, bet "noņemt šo atbildību" un mēģināt veidot valdības darba grupu, kad situācija ir samilzusi, neesot korekti. Vienlaikus Parādnieks apliecināja, ka nacionālā apvienība būtu gatava deleģēt savus pārstāvjus šādai darba grupai.

RP frakcijas vadītājs gan nepiekrita koalīcijas partneru teiktajam, skaidrojot, ka EM un daļēji arī VARAM ir atbildīgas par ilgtermiņa risinājumiem, bet ir iespēja piedāvāt arī īstermiņa risinājumus, lai palīdzētu cilvēkiem, kas nonākuši trūcīgas personas statusā pieaugušo apkures rēķinu dēļ. Te esot arī daļa pašvaldību atbildības, savukārt, ja tām pietrūkst finanšu kapacitātes, tad jārunā arī par Labklājības ministrijas un Finanšu ministrijas atbildību, kuras ir Vienotības pārraudzībā, pauda politiķis. Viņš arī piebilda, ka tieši tāpēc jāveido valdības darba grupa, nevis jārunā par Saeimas apakškomisiju, kur jautājuma izskatīšana varētu aizņemt vairākus mēnešus.

Premjers gan akcentēja, ka tieši tāpēc tiek piedāvāts aktivizēt Saeimas apakškomisijas darbu, kam arī piekrituši koalīcijas partneri.

(ziņā papildināta 7.rindkopa, pievienotas divas pēdējās rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas