Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināta - Četrās brīvdienās uz Latvijas ceļiem bez bojāgājušajiem, Zivtiņš gandarīts

Četras Jāņu brīvdienas uz Latvijas ceļiem aizvadītas salīdzinoši mierīgi, nav reģistrēts neviens bojāgājušais, pirmdienas rītā Latvijas radio sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

32 cilvēki uz ceļiem cietuši, salīdzinot ar pērn piecās brīvdienās 51 cietušo.

Pavisam četrās brīvdienās uz Latvijas ceļiem aizturēti 396 dzērājšoferi. 2010.gadā piecās brīvdienās pieķerti 343 šoferi reibumā.

Reibumā izraisītas astoņas avārijas, pērn šādu avāriju bija 11. Savukārt kopā garajās brīvdienās uz Latvijas ceļiem reģistrēta 151 avārija, kas uzskatāms par ļoti labu rādītāju. "Dažkārt šāds negadījumu skaits mums ir piektdienas vakarā," sacīja Zivtiņš.

"Ziniet, no Valsts policijas viedokļa jāsaka, ka šie Jāņi, īpaši jautājumā par ceļu satiksmi, ir aizvadīti mierīgi. Mums pēc seniem, seniem laikiem Līgo svētku svinēšanas laikā nav neviens bojāgājušais, tas, protams, ļoti, ļoti priecē. Tas vieš cerību uz to, ka sabiedrība ir sapratusi kā ir jāsvin, kā jāuzvedas pēc tam, pieskata viens otru. Tas tiešām ļoti priecē," sacīja Zivtiņš.

Viņš gan uzsvēra, ka šogad ir bijis vairāk pieķerto dzērājšoferu: "No otras puses atkal 396 vadītāji pieķerti reibumā, salīdzinājumam ar 343 piecās dienās. Tā kā šogad laikam stiprā dzira būs vairāk lietota."

"Situācija, es domāju, uzlabojas, jāsaka paldies ir pašiem autovadītājiem un tiem, kas sēž blakus un viņus pieskata. Jāsaka, ka ļoti atsaucīgi bija autovadītāji arī ziņojot par atgadījumiem uz ceļa un aizdomīgām automašīnām. No policijas viedokļa, tiešām, paldies," viņš teica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas