Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts - Diena.lv lasītāji vispozitīvāk vērtē NA, visnegatīvāk - SC deputātus

Portāla Diena.lv organizētajā Saeimas deputātu novērtēšanā pagājušajā nedēļā  pozitīvāko lasītāju atbalstu guvuši _Nacionālās apvienības _pārstāvji, bet visnegatīvāk novērtēti Saskaņas centra (SC) deputāti. Laika posmā no 7.līdz 13.novembrim pirmie divi vispozitīvāk vērtētie deputāti ir Raivis Dzintars un Einārs Cilinskis (_VL!-_TB/LNNK).

Viņi saņēmuši katrs 818 un 659 pozitīvus vērtējumus. Taču par viņiem izteikts arī gandrīz vienāds negatīvs vērtējums - 446 un 449 mīnusiņi katram. Trešajā vietā pozitīvā vērtējuma ziņā ar 718 plusiņiem un 563 mīnusiņiem ir premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība). Topa augšgalā pozitīvā vērtējuma ziņā pārsvarā ir VL!-TB/LNNK deputāti. Vairāki no viņiem saņēmuši arī galvenokārt negatīvu vērtējumu, negatīvajā skalā nākamās vietas ieņem Vienotības, tad Zaļo un zemnieku savienības deputāti. Kritiski vērtēti arī bezpartejiskie un Zatlera Reformu partijas deputāti. Piemēram, Valdis Zatlers saņēmis 616 mīnusus un tikai 131 plusu. Visnegatīvāk Dienas lasītāji novērtējuši SC deputātus – 31 šīs apvienības deputāts ir topa negatīvajā apakšgalā. Viskritiskāk vērtēta Nikolaja Kabanova darbība, kurš saņēmis 745 mīnusus un tikai 47 plusus, bet Jānis Urbanovičs novērtēts negatīvi 740 reizes un pozitīvi tikai 74 reizes. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu par Vinetu Poriņu (VL!-TB/LNNK) izteikts par 91 pozitīvu vērtējumu vairāk, bet Valdis Liepiņš (ZRP) krities popularitātē, saņemot 90 negatīvu vērtējumus. Līdzīgi kritiskāk vērtēts arī V.Zatlers (ZRP), kurš nedēļas laikā saņēmis par 69 negatīviem vērtējumiem vairāk.

V.Poriņa lasītāju pozitīvo balsojumu skaidro ar sasāpējušajiem valodas politikas jautājumiem un iedzīvotāju neapmierinātību šajā jomā. "Sabiedrība jūt, ka valstī joprojām ir neprasmīgi risināti valodas un izglītības politikas jautājumi, un cilvēkiem rūp, lai latviešu kā faktiskās, ne tikai kā juridiskās valsts valodas jautājums tiktu risināts tieši Saeimas un valdības līmenī," Dienai pavēstīja deputāte.

"Patlaban notiekošā parakstu vākšana par krievu valodu kā valsts valodu ir viena no divdesmit gados valodas, izglītības un integrācijas politikā nerisināto jautājumu sekām. Cilvēku secinājums, ka tieši Nacionālās apvienības deputāti šos jautājumus nenoklusēs, bet risinās Latvijai kā nacionālai valstij labvēlīgā virzienā, varētu būt par iemeslu pozitīvajam balsojumam," pauda V.Poriņa.

papildināts ar V.Poriņas viedokli - red.

Novērtē 11.Saeimas deputātus arī Tu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas