Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paplašina personu loku, kas gripas sezonā varēs saņemt valsts apmaksātas pretgripas vakcīnas

Lai šajā gripas sezonā samazinātu risku gripas izplatībai un gripas izraisītiem smagiem veselības traucējumiem senioriem, kas ir vecāki par 65 gadiem, un personām ar hroniskām slimībām, valdība otrdien veica noteikumu grozījumus, lai šīm sociālajām grupām pilnā apmērā kompensētu pretgripas vakcīnu.

Kā informēja Veselības ministrija (VM), noteikumu grozījumiem stājoties spēkā, paredzēts uzlabot pretgripas vakcīnas pieejamību senioriem, kas ir vecāki par 65 gadiem, un personām ar hroniskām slimībām, paredzot, ka šīm personām pretgripas vakcīna tiek kompensēta 100% apmērā.

Apmaksu minētajām grupām plānots nodrošināt līdz 2021.gada 1.maijam.

VM atgādina - lai izsargātos no gripas, vakcinācija ir ieteicama ikvienam, it īpaši riska grupu pārstāvjiem, jo vakcinācija samazina gan saslimušo skaitu, gan gripas izraisīto komplikāciju un ar to saistīto nāves gadījumu skaitu. Īpaši būtiski tas ir Covid-19 pandēmijas laikā, jo gan gripa, gan Covid-19 var izsaukt smagas pneimonijas un paasināt hronisko slimību gaitu.

Tāpat otrdien pieņemti noteikumu grozījumi, kas nosaka šī gada gripas sezonas laikā no valsts pamatbudžeta līdzekļiem vakcinēt ārstniecības personas un ārstniecības atbalsta personas, kuras, pildot darba pienākumus, ir tuvā kontaktā ar pacientiem. Tāpat šī iecere attieksies arī uz ilgstošas sociālās aprūpes centru darbiniekiem un ilgstošas sociālās aprūpes centru klientiem.

Ieviešot grozījumus minētajos noteikumos, paredzēts uzlabot ne tikai pretgripas vakcīnas pieejamību riska grupām, bet arī stiprināt veselības aprūpes sektora spēju reaģēt Covid-19 uzliesmojuma gadījumā.

Noteikumi virzīti steidzamības kārtā, un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas