Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par marihuānas un amfetamīna tirgošanu Jēkabpilī aiztur četrus cilvēkus

Jūlijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) policisti Jēkabpilī aizturēja personu grupu par narkotisko vielu nelegālu apriti. Veicot kratīšanas šo personu dzīvesvietās un automašīnā, tika atrasti un izņemti realizācijai paredzēti vairāki polietilēna iepakojumi ar gaišas krāsas pulverveida vielu un viens iepakojums ar zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielu.

Trīs aizturētās sievietes, kuras dzimušas 1982., 1993. un 1997. gadā, iepriekš nav sodītas. Savukārt 1989.gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Pie personām tika konstatēti un izņemti realizācijai paredzēti vairāki polietilēna iepakojumi ar iespējamo narkotisko vielu. Sākotnējā ekspertīze liecina, ka pie personām atradušies aptuveni 5 grami amfetamīna.

Veicot sankcionētas kratīšanas aizturēto personu dzīvesvietās un automašīnā, kopumā izņemts vēl aptuveni 53 grami gaišas krāsas pulverveida vielas, kas, visticamāk, arī ir amfetamīns. Tāpat izņemts viens iepakojums ar augu izcelsmes vielu, visticamāk, marihuānu. Izņemtajām vielām ir nozīmēta ķīmiskā ekspertīze un precīzs vielu sastāvs būs zināms pēc tās galīgo rezultātu saņemšanas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta otrās daļas - par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta  brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta iesaistīto personu saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

 Aizdomās turētajam vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt viņa līdzdalībniecēm piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas