Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par SIFFA direktori kļuvusi Marāne

No šodienas Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas (SIFFA) direktores pienākumus pildīs Vladislava Marāne, informē SIFFA valdes priekšsēdētāja Liene Siliņa.

Kā norāda asociācijā, Marāne pēdējos gados vadījusi veselības ministra biroju, bijusi Rīgas mēra padomniece sabiedrības līdzdalības un sociālajā jomā, kā arī darbojusies kā konsultante pilsoniskās līdzdalības, dažādības vadības un stratēģiskās attīstības jomās.

Jau ziņots, ka pēc pieciem gadiem SIFFA vadībā pērn rudenī amatu atstāja tās direktors Valters Bolevics.

Kā atzīmē Siliņa, "SIFFA prioritārais mērķis šobrīd ir nodrošināt daudz straujāku inovāciju pieejamību veselības aprūpē, kas mazinātu nevienlīdzību attiecībā uz pacientu piekļuvi jaunām ārstniecības metodēm, tajā skaitā jaunajiem medikamentiem".

Marāne norāda, ka viens no stratēģiski svarīgākajiem ilgtermiņa mērķiem būs finansējuma palielināšana veselības aprūpes pakalpojumu un inovatīvo zāļu pieejamības nodrošināšanai Latvijas sabiedrībai.

"Pēdējos gados sadarbībā ar valsts institūcijām šajā jomā ir paveikts milzīgs darbs, tomēr atsevišķām pacientu grupām, piemēram onkoloģijas slimniekiem, jaunu ārstēšanas metožu, modernāko tehnoloģiju un jaunāko medikamentu pieejamība arvien ir nepietiekama," atzīmē Marāne.

Tāpat, sadarbojoties ar valsts institūcijām un citiem partneriem, esot jāstrādā pie medicīnas jomas tehnoloģisko inovāciju ilgtermiņa politikas attīstības un īstenošanas Latvijā.

SIFFA ir 1996.gadā dibināta asociācija, kas apvieno 20 starptautiskus zāļu ražotājus, kas izstrādā un pēta medikamentus. SIFFA galvenie mērķi ir rūpes par jaunākās paaudzes efektīvu zāļu pieejamību, farmaceitisko preču organizētā tirgus attīstības veicināšana, veselības aprūpes kvalitātes uzlabošana, ka arī izglītības un zināšanu līmeņa paaugstināšana ārstu, farmaceitu un iedzīvotāju vidū.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas